Το γυάλινο περίπτερο του Φεστιβάλ Κινηματογράφου, επιστράτευσε, ο δήμος Θεσσαλονίκης, για να δημιουργήσει το δεύτερο Περίπτερο Ενημέρωσης (Info Kiosk), στη συμβολή της Πλατείας Αριστοτέλους με την Οδό Μητροπόλεως, με πρωτοβουλία της >>>

Διεύθυνσης Πολιτισμού και Τουρισμού. Το πρώτο λειτουργεί στην Καμάρα, εκεί που το είχε στήσει η προηγούμενη διοίκηση του δήμου.

Στο γυάλινο περίπτερο, οι επισκέπτες της Θεσσαλονίκης μας έχουν την δυνατότητα να λάβουν πληροφορίες, μέσω έντυπου τουριστικού υλικού (χάρτες, μουσεία, διαδρομές κ.α.) και να ενημερώνονται για τις πολιτιστικές δραστηριότητες που πραγματοποιούνται στη πόλη. Επίσης, οι τουρίστες θα μπορούν να προμηθευτούν από το Περίπτερο  την εκπτωτική κάρτα «agora bonus», που εξασφάλισε ο Εμπορικός Σύλλογος Θεσσαλονίκης καθώς και τη λίστα των καταστημάτων που είναι συμβεβλημένα.

Το νέο Info Kiosk στελεχώνεται από εργαζόμενους του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Θεσσαλονίκης, οι οποίοι μιλούν αγγλικά, γαλλικά και ρωσικά. Το προσωπικό παρέχει χρήσιμες πληροφορίες, με τη χρήση ηλεκτρονικών υπολογιστών και του διαδικτύου και παράλληλα συγκεντρώνει στατιστικά στοιχεία, σχετικά με την επισκεψιμότητα των τουριστών.

Το περίπτερο λειτουργεί καθ’ όλη τη διάρκεια της εβδομάδας,  από τις 09:00 έως τις 21:00.