Ανεβασμένη ψυχολογία, εναλλακτικές λύσεις κι ένα καλό αγωνιστικά πρώτο ημίχρονο ήταν τα ωφέλη που αποκόμισε η Εθνική Ελλάδος από τη "φιλική" επικράτηση με 1-0 επί της Αρμενίας, λίγο πριν ξεκινήσει τις υποχρεώσεις της στο EURO 2012. >>>
Οι παίκτες του Φερνάντο Σάντος ξεκίνησαν δυνατά στο παιχνίδι, ψάχνοντας το γκολ κι ασκώντας εξουθενωτική πίεση στους Αρμένιους.

Το γκολ ήρθε από στημένη φάση στο 23'. Ο Καραγκούνης εκτέλεσε φάουλ και ο Κυριάκος Παπαδόπουλος με πολύ ωραία καρφωτή κεφαλιά έστειλε την μπάλα στα δίχτυα για να κάνει το 0-1 για την Ελλάδα. Μέχρι την λήξη του πρώτου ημιχρόνου είχε τρείς ακόμη ευκαιρίες για γκολ με τους Γκέκα, καραγκούνη και Φορτούνη. Στο διάστημα αυτό, η Αρμενία δεν απείλησε την εστία του Σηφάκη.

Το καλό πρώτο ημίχρονο δεν είχε συνέχεια, καθώς μετά την ανάπαυλα, η εικόνα που παρουσίασε η εθνική ήταν κατώτερη.

Ωστόσο, παρά την μέτρια εμφάνιση στο δευτερο ημίχρονο παρουσιάστηκε μια ακόμη ευκαιρία για γκολ. Στο 70' ο Σαμαράς ανατράπηκε εντός περιοχής από τον Χοβσεπιάν, ανέλαβε ο ίδιος την εκτέλεση του πέναλτι, αλλά έστειλε την μπάλα πάνω στον εκπληκτικό Μπερεζούσκι.
Την ίδια κατάληξη είχε και η απόπειρα του Κατσουράνη να αναλάβει στο 86' την εκτέλεση του πέναλτι που κέρδισε ο Φετφατζίδης.

Το τελευταίο σφύριγμα, βρήκε την Εθνική νικήτρια σε έναν αγώνα που το αποτέλεσμα είχε μόνο χαρακτήρα ανύψωσης ηθικού.
Το επόμενο ραντεβού είναι την Παρασκευή, στο παιχνίδι
που ανοίγει την αυλαία του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος κόντρα στη συνδιοργανώτρια, Πολωνία.
  
Αρμενία: Μπαρεζούσκι, Χοβσεπιάν, Αρζουμανιάν, Αλεξανιάν (78' Μικογιάν), Αίραπετιάν, Μικρτσιάν, Μικμιταριάν, Γκαζαριάν (89' Σαρκισόβ), Μανογιάν (59' Μπαντοϊάν), Μάρκος (73' Γενισαριάν), Μουσισιάν.

Ελλάδα: Σηφάκης, Παπασταθόπουλος (62' Μάκος), Χολέμπας (60' Τζαβέλλας), Αβραάμ Παπαδόπουλος, Κυριάκος Παπαδόπουλος, Κατσουράνης, Μανιάτης, Καραγκούνης (46' Φωτάκης), Σαλπιγγίδης (85' Μήτρογλου), Φορτούνης (46' Σαμαράς), Γκέκας (60' Φετφατζίδης).