Η Νέα Δημοκρατία πάλι πρώτη σε νέα δημοσκόπηση της MRB με 23,9%

Σύμφωνα με τη δημοσκόπηση της MRB για το Real.gr, η Νέα Δημοκρατία προηγείται, στην πρόθεση ψήφου, με ποσοστό 23,9% και σε «απόσταση αναπνοής» ακολουθεί ο ΣΥΡΙΖΑ με 22,5%. >>>Τρίτο κόμμα, εμφανίζεται το ΠΑΣΟΚ με 12,6% και την 7αδα των κομμάτων που εξασφαλίζουν την είσοδο τους στη Βουλή συμπληρώνουν, οι Ανεξάρτητοι Έλληνες με ποσοστό 6,2%, η Δημοκρατική Αριστερά με 5,7%, η Χρυσή Αυγή με 4,7% και το ΚΚΕ με 4%.
 
«Μάχη» για την είσοδό της στο Κοινοβούλιο δίνει η «Δημιουργία Ξανά», καθώς στην πρόθεση ψήφου συγκεντρώνει ποσοστό 2,9% ενώ ΛΑ.Ο.Σ. και Οικολόγοι Πράσινοι συγκεντρώνουν 1,3% και 1,1,% αντίστοιχα. Το ποσοστό της αδιευκρίνιστης ψήφου αγγίζει το 13,4%.

Σε σχέση με την προηγούμενη μέτρηση της MRB, κερδισμένοι είναι τόσο η ΝΔ όσο και ο ΣΥΡΙΖΑ με ποσοστά 0,6% και 0,5% αντίστοιχα. Μικρή άνοδο καταγράφουν η Δημοκρατική Αριστερά και η Χρυσή Αυγή.
 
Με την αναγωγή στους αναποφάσιστους τα κόμματα που μπαίνουν στη Βουλή αυξάνονται κατά ένα.

Σε ό,τι αφορά τα ποσοστά συσπείρωσης, για τη Νέα Δημοκρατία φθάνει το 90,5% ενώ για το ΣΥΡΙΖΑ το 85,2%.

Στην καταλληλότητα για την πρωθυπουργία ο Αντώνης Σαμαράς διατηρεί ελαφρύ προβάδισμα έναντι του Αλέξη Τσίπρα. Ενδεικτικό, όμως, είναι ότι πρώτος βγαίνει ο «κανένας» καθώς συγκεντρώνει ποσοστό 23,4%.

Πολύ υψηλό είναι το ποσοστό των πολιτών (87,2%) που υποστηρίζει ότι η χώρα πρέπει να παραμείνει στην ευρωζώνη.

Όμως, στο ερώτημα «ναι ή όχι πάση θυσία στην παραμονή στο ευρώ με πλήρη εφαρμογή των οικονομικών μέτρων που έχει συμφωνηθεί» το 49,6% απαντά αρνητικά.

Πάντως, συντριπτικό είναι το ποσοστό (94,7%) εκείνων που πιστεύουν ότι τα πράγματα στη χώρα πάνε άσχημα.

Σχόλια