Αλαβάνος: Ο Αλέξης Τσίπρας να πει την αλήθεια στο λαό

Mε άρθρο του στην ιστοσελίδα «tometopo.gr» ο Αλέκος Αλαβάνος στέλνει μήνυμα στον Αλέξη Τσίπρα να πει «την αλήθεια στον λαό» και να παρουσιάσει το σχέδιό του, εξηγώντας ότι η πρότασή του οδηγεί στην έξοδο από το ευρώ. >>> «Υπάρχει η άποψη ότι αν η Αριστερά πει στον κόσμο όλη την αλήθεια, θα χάσει την επαφή της με την κοινωνία» γράφει ο Αλ. Αλαβάνος, σημειώνοντας:

«Εδώ όμως διαχωρίζεται η Αριστερά από τις άλλες δυνάμεις. Εκείνες παρασκήνια και κόλπα, αυτή αλήθεια και όλη την αλήθεια. Η Αριστερά προειδοποιεί με ευθύνη τον λαό. Δεν του λέει μόνο ότι ο δρόμος έξω από το Μνημόνιο είναι και δρόμος έξω από το ευρώ, αλλά ότι είναι και ιδιαίτερα επώδυνος, όμως με προοπτική. Του δίνει τη δυνατότητα να επεξεργασθεί την ανησυχία του, που δεν είναι αβάσιμη. Δεν τον αφήνει να βρεθεί σε άγνωστο λιμάνι, να αιφνιδιασθεί, να στραφεί τελικά με μένος ενάντια στους υπαιτίους».

Ο κ. Αλαβάνος υπογραμμίζει ότι «ήδη ακούμε την Ευρώπη να μας απειλεί με έξοδο από το ευρώ. Για να μη βρεθούμε στο χάος έχουμε ετοιμάσει το σχέδιό μας για την έξοδο. Με αυτόν τον τρόπο οι εργαζόμενοι δεν θα αιφνιδιαστούν, ούτε θα απογοητευτούν».

Τονίζει, τέλος, ότι η «δυνατότητα κατάργησης του Μνημονίου δεν υπάρχει παρά μόνο εκτός ευρωζώνης» και επισημαίνει: «Μια λάθος εκτίμηση εδώ για τα περιθώρια ευλυγισίας της Γαλλίας ή της Γερμανίας μπορεί ν’ αποβεί μοιραία».

Σχόλια