Στη Θεσσαλονίκη θα παρουσιάσει, αύριο, ο Νίκος Μουρατίδης το νέο του βιβλίο, με τίτλο 1972, Το τελευταίο καλοκαίρι. Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί>>>
στο βιβλιοπωλείο Ιανός, στις 19.00, ενώ κατά τη διάρκεια αυτής θα μιλήσουν οι Σωτήρης Χατζάκης, διευθυντής του Κ.Θ.Β.Ε και η ηθοποιός Φωτεινή Μπαξεβάνη. Η μουσική θα είναι υπό την επιμέλεια του Greg Tsianis [Kapnos], σ’ ένα live acoustic set.

Λίγα λόγια για το βιβλίο...
Συχνά μνημονεύεται η φράση του Νίτσε «Ό,τι δεν μας σκοτώνει μας κάνει πιο δυνατούς», εδώ όμως ισχύει το ό,τι δεν μας σκοτώνει μπορεί και να μας κάνει να σπάσουμε. Ένας ανεκπλήρωτος εφηβικός μεγάλος έρωτας ξαναζωντανεύει 40 χρόνια μετά. ‘Ένα ερωτικό μυθιστόρημα στο οποίο πρωταγωνιστούν η Ιωάννα, ο σύζυγος της ο Κώστας, ο εφηβικός της έρωτας ο Νικόλας, η κόρη της Κλειώ και ο γιός του Νικόλα ο Στέφανος. Σύγχρονη πλοκή σε Αθήνα, Βρυξέλες, Λονδίνο και Σπέτσες αλλά και συναρπαστικά flash back από τα χρόνια της χούντας, της μεταπολίτευσης και γενικά της δεκαετίας του ’70. Αφιερωμένο στον πρώτο μας εφηβικό έρωτα, στις πρώτες μας απογοητεύσεις και στις πρώτες μας εφηβικές μελαγχολίες.