Δεν είναι πλάκα: Η αποστολή υπερήχων στα γεννητικά όργανα, η οποία θα σταματά την παραγωγή σπέρματος, μπορεί στο μέλλον να αποτελέσει μια αξιόπιστη εναλλακτική μέθοδο ανδρικής αντισύλληψης! Αυτό δείχνει αμερικανική επιστημονική έρευνα! >>>


Οι ερευνητές του πανεπιστημίου της Β.Καρολίνα, με επικεφαλής τον δρα Τζέημς Τσουρούτα, που δημοσίευσαν τη σχετική μελέτη στο περιοδικό αναπαραγωγικής βιολογίας και ενδοκρινολογίας «Reproductive Biology and Endocrinology», σύμφωνα με το BBC, έκαναν πειράματα με αρουραίους και έδειξαν ότι η «ακτινοβόληση» των όρχεων με υπερήχους υψηλής συχνότητας, από τα υπάρχοντα ευρέως χρησιμοποιούμενα ιατρικά μηχανήματα υπερήχων, μπορεί να αραιώσει το σπέρμα τόσο πολύ που να προκαλείται στειρότητα.

Οι επιστήμονες δήλωσαν ότι οι υπέρηχοι συνιστούν μια «πολλά υποσχόμενη μη επεμβατική μέθοδο αντισύλληψης». Η τεχνική προτάθηκε για πρώτη φορά στη δεκαετία του ΄70, αλλά μόλις τώρα τέθηκε σε εφαρμογή. 

Οι δοκιμές με τα πειραματόζωα έδειξαν ότι αρκούν δύο δόσεις υπερήχων, διάρκειας 15 λεπτών η κάθε μια, για να μειωθεί σημαντικά ο αριθμός των κυττάρων που παράγουν σπέρμα και, κατά συνέπεια, του ίδιου του σπέρματος. Η τεχνική φάνηκε να είναι πιο αποτελεσματική, όταν ανάμεσα στις δύο δόσεις μεσολαβούσε χρονικό διάστημα δύο ημερών και όταν οι υπέρηχοι περνούσαν μέσα από θερμό αλμυρό νερό.

Όπως ανέφεραν οι ερευνητές, χρειάζονται νέες έρευνες για να διαπιστωθεί πόσο διαρκεί η αραίωση του σπέρματος και συνεπώς η αντισύλληψη και αν η μέθοδος είναι ασφαλής για να χρησιμοποιείται κατ' επανάληψη. 

Με απλά λόγια... μπείτε στη θάλασσα μια ζεστή Αυγουστιάτικη μέρα, σφυρίξτε με μια σφυρίχτρα σκύλων και... είστε εντάξει!