Νέες απαιτήσεις θα θέσει στο τραπέζι η τρόικα σχετικά με τους δημόσιους υπαλλήλους και τους ανενεργούς ή λιγότερο κερδοφόρους οργανισμούς στο δημόσιο. >>>Τα νέα επιβαρυντικά σενάρια θα συζητηθούν στη συνάντηση με τους επικεφαλής της τρόικας Πόουλ Τόμσεν (ΔΝΤ), Ματίας Μορς (ΕΕ) και Κλάους Μαζούχ (ΕΚΤ) που θα έχει σήμερα Παρασκευή το απόγευμα ο πρωθυπουργός Λουκάς Παπαδήμος. 
Στο τραπέζι θα βρεθούν για ακόμα μία φορά οι διαπραγματεύσεις για τη νέα δανειακή σύμβαση των 130 δισ. ευρώ. 
Ξεκινώντας από την εκτέλεση του Προϋπολογισμού του 2011 και την πορεία υλοποίησης των μεταρρυθμίσεων, οι επικεφαλής της τρόικας αναμένεται να επικεντρωθούν στις αποκλίσεις που παρουσιάζονται σε σύγκριση με τους στόχους. 
Τα νέα δεδομένα ανεβάζουν το ύψος των καινούριων μέτρων στο επίπεδο των 13 έως 14 δισ. ευρώ, με τα μέτρα του 2012 να ανέρχονται 6 δισ. ευρώ, και τα μέτρα του 2013 – 2014 σε 7 με 8 δισ. ευρώ. Για να βρεθούν αυτά τα χρήματα η τρόικα θα εστιάσει στους κανονισμούς που διέπουν τις εργασιακές σχέσεις στις ΔΕΚΟ και τις τράπεζες, θέτοντας εμμέσως πλην σαφώς και ζήτημα άρσης της μονιμότητας που υπάρχει στις δημόσιες επιχειρήσεις. 
Επίσης, επιμένει στην περαιτέρω μείωση του μισθολογικού κόστους στον ιδιωτικό τομέα. 
"Η Ελλάδα δεν μπορεί να συνεχίσει με αυτή τη στρατηγική, που έχει οδηγήσει σε καταβαράθρωση της εσωτερικής ζήτησης και έχει χαθεί μεγάλο μέρος του διαθέσιμου εισοδήματος", δήλωσε την Πέμπτη ο επικεφαλής της ομάδας δράσης της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Χορστ Ράιχενμπαχ, στην ομιλία του στους επιχειρηματίες του ΕΒΕΑ. 
Τη δυσκολία υιοθέτησης των νέων μέτρων εξήγησε έμμεσα στη Βουλή ο υπουργός Οικονομικών Ευάγγελος Βενιζέλος αναφερόμενος στο πολυνομοσχέδιο στη Βουλή.