Είκοσι επτά νέα δένδρα σε κενές δενδροδόχους, φύτεψαν συμβολικά χθες, Τετάρτη 23 Νοεμβρίου 2011, στον πεζόδρομο της Αγίας Σοφίας, οι εθελοντές της ΧΑΝΘ  και οι φοιτητές του Αμερικανικού Κολλεγίου ACT. >>>

 

 

 

 

Η δενδροφύτευση έγινε στο πλαίσιο της δράσης «Είμαι πολίτης και όχι απλά κάτοικος» που πραγματοποιείται σε συνεργασία με την Αντιδημαρχία Περιβάλλοντος, Ποιότητας Ζωής και Ελεύθερων Χώρων.

Η πρωτοβουλία της δενδροφύτευσης αποτελεί συνέχεια της παρέμβασης των εθελοντών της ΧΑΝΘ σε συνεργασία με την Αντιδημαρχία Περιβάλλοντος, Ποιότητας Ζωής και Ελεύθερων Χώρων στις 28 Σεπτεμβρίου, όταν επισημάνθηκαν οι κενές δενδροδόχοι κεντρικών δρόμων της 1ης Δημοτικής Κοινότητας.

 

 

 

 

 

Σύντομα θα ακολουθήσουν εθελοντικές δράσεις για τη δενδροφύτευση των οδών Νικολάου Γερμανού, Τσιμισκή και Εθνικής Αμύνης. Θα τοποθετηθούν συνολικά 1.400 δένδρα όπου έχει διαπιστωθεί ότι υπάρχουν κενά σημεία και στις έξι Δημοτικές Κοινότητες της πόλης.

Ο Αντιδήμαρχος Περιβάλλοντος, Ποιότητας Ζωής και Ελεύθερων Χώρων Κωνσταντίνος Ζέρβας, ανέφερε ότι η Αντιδημαρχία έχει την επίβλεψη όλων των δενδροστοιχιών, αλλά οι εθελοντές της ΧΑΝΘ και οι πολίτες που συμμετέχουν στην πρωτοβουλία έχουν πρόθεση να «υιοθετήσουν»ι τα δένδρα που φύτεψαν, να τα ποτίζουν και να φροντίζουν για τη βιωσιμότητά τους.

 

 

 

«Βρισκόμαστε εδώ για να στείλουμε ένα μήνυμα σε όλους τους συμπολίτες μας ότι θα πρέπει να είναι ενεργοί κάτοικοι μέσα στην πόλη, να συμμετέχουν στα δρώμενα, να αποφασίζουν για το αστικό τους περιβάλλον και για την προστασία του» δήλωσε η προϊστάμενη του τμήματος δράσης και κοινωνικής προσφοράς της ΧΑΝΘ, Αρίστη Τζένη. 

Στο πλαίσιο της συνεργασίας της ΧΑΝΘ με το Δήμο Θεσσαλονίκης προγραμματίζεται συμμετοχικός διάλογος με πολίτες που θα κληθούν σε κάποια συγκεκριμένη γειτονιά προκειμένου να καταγράψουν τι τους ενοχλεί και τι θα ήθελαν να αλλάξει ώστε να διατυπωθούν προτάσεις προς τις αντίστοιχες υπηρεσίες για την καλύτερη διαμόρφωση του αστικού περιβάλλοντος.