Έρευνα, για το καθεστώς των μεταμοσχεύσεων με βάση το νέο νόμο, διεξήγαγε, στη Θεσσαλονίκη, η εταιρία ερευνών και δημοσκοπήσεων Alco, με τη βοήθεια της Κοινωνικής Οργάνωσης «ΑΓΑΠΗ», σε συνεργασία με το Δήμο Κορδελιού-Ευόσμου.

 

Ταυτόχρονα οργανώθηκε εκστρατεία ευαισθητοποίησης των πολιτών για την αξία της δωρεάς οργάνων σώματος και εθελοντική αιμοδοσία.

Η πρωτοβουλία πραγματοποιήθηκε χθες Κυριακή 6 Νοεμβρίου 2011 με την τοποθέτηση υπαίθριου περιπτέρου (stand), στον Πεζόδρομο της Εθνικής Αντιστάσεως από όπου σε όλη τη διάρκεια της ημέρας εθελοντές του δήμου και της οργάνωσης διένειμαν έντυπο ενημερωτικό υλικό, ενώ στο σημείο υπήρχε μονάδα κινητής αιμοδοσίας για όλους όσους επιθυμούσαν να δώσουν αίμα.

Όσοι πολίτες επιθυμούσαν συμπλήρωναν ερωτηματολόγιο, στο πλαίσιο διεξαγωγής νέας έρευνας κοινού που πραγματοποίησε η Κοινωνική Οργάνωση «ΑΓΑΠΗ» υπό την επιστημονική επίβλεψη της εταιρείας δημοσκοπήσεων «ALCO» καταθέτοντας την άποψή τους για τη δωρεά οργάνων και το νέο νομοθετικό πλαίσιο για τις μεταμοσχεύσεις.

Σκοπός της πρωτοβουλίας με σύνθημα «ΧΑΡΙΣΕ ΚΑΙ ΕΣΥ ΜΙΑ ΖΩΗ. ΔΩΣΕ ΛΙΓΟ ΑΙΜΑ ΣΗΜΕΡΑ» ήταν η διάδοση του μηνύματος της δωρεάς οργάνων σώματος και της εθελοντικής αιμοδοσίας.

Η κ. Έλενα Ράπτη, βουλευτής Α΄Θεσσαλονίκης, Γραμματέας Εθελοντισμού και ΜΚΟ της ΝΔ και Ιδρυτικό Μέλος της Κοινωνικής Οργάνωσης «ΑΓΑΠΗ», δήλωσε: «Είμαστε κάθε μέρα ανάμεσα στους πολίτες στο πλαίσιο μιας προσπάθειας να ενημερώσουμε για το νέο νόμο για τις μεταμοσχεύσεις και να αυξήσουμε τον αριθμό των δωρητών σε όργανα και αίμα. Σε αυτή την πρωτοβουλία καλέσαμε εκατοντάδες πολίτες. Και είμαστε πολύ αισιόδοξοι για την προθυμία τους να συνταχθούν μαζί μας σε αυτόν τον αγώνα».