Απέφυγε να αναφερθεί και να σχολιάσει ευθέως τα όσα έγιναν στην επέτειο του εορτασμού της 28ης Οκτωβρίου στη Θεσσαλονίκη ο μητροπολίτης Θεσσαλονίκης Άνθιμος. Ο Παναγιότατος αναφέρθηκε πλαγίως στα γεγονότα λέγοντας χαρακτηριστικά:

"Οι Σκοπιανοί πανηγυρίζουν με αυτά που γίνονται στην Ελλάδα τις τελευταίες δυο μέρες, και λένε ότι ήρθε η ώρα να πάρουμε πίσω τα εδάφη της Μακεδονίας που μας ανήκουν".

Περισσότερη ώρα στο κήρυγμα του αφιέρωσε για να καταγγείλει την τοποθέτηση εμπρηστικού μηχανισμού στο ναό της Αχειροποίητου, το βράδυ της 28ης Οκτωβρίου. "Συγκλονίστηκα με το περιστατικά, όσο είχα συγκλονιστεί με αυτά που έγιναν το πρωί της ίδιας μέρας (σ.σ εννοεί την ματαίωση της παρέλασης, και τις αποδοκιμασίες στο πρόσωπο του Κ.Παπουλια).Παρ ολιγο να καταστραφεί ένα ανεκτίμητο μνημείο" είπε ο μητροπολίτης.

Επίσης, εκθείασε την παρουσία Ρώσων στρατιωτών στην Αλεξανδρούπολη, για την επέτειο του ΟΧΙ, ενώ μετέφερε στο ποίμνιο μια δήλωση οικονομικού παράγοντα από την Ελβετία, με την οποία φαίνεται ότι οι τράπεζες αυτής της χώρας είναι γεμάτες από καταθέσεις Ελλήνων.



Seleo.gr