papandreou_putin_533_355Σύμφωνα με δημοσίευμα της “Μακεδονίας της Κυριακής”, που προέρχεται από από έγκυρες διπλωματικές πηγές της ρωσικής πρωτεύουσας, η Αθήνα προσπαθεί με νύχια και με δόντια να “φέρει” στην Ελλάδα το ταχύτερο δυνατό κάποιον από τους …

ρώσους ηγέτες, είτε τον πρόεδρο Ντμίτρι Μεντβέντεφ, είτε τον πρωθυπουργό Βλαντίμιρ Πούτιν.
Ειδικότερα τις τελευταίες εβδομάδες και μετά τις ασυνήθιστες στις διμερείς σχέσεις ενδείξεις “σοβαρής δυσαρέσκειας” από πλευράς Μόσχας, η ελληνική διπλωματία προσπαθεί αγωνιωδώς να βρει αφορμές για να προσελκύσει το ενδιαφέρον των επιτελείων του “ηγετικού διδύμου” της Ρωσίας, ποντάροντας ακόμη και στις προεκλογικές ανάγκες, που διαμορφώνονται στη Μόσχα, ενόψει των βουλευτικών εκλογών του Δεκεμβρίου και των κρίσιμων προεδρικών του ερχόμενου Μαρτίου.
Πάντα σύμφωνα με το δημοσίευμα, η καλύτερη ευκαιρία είναι η Διεθνής Έκθεση Θεσσαλονίκης. Μια επίσκεψη που, αν επιτευχθεί, μάλλον θα συνδυαστεί με επίσκεψη είτε του Ρώσου Προέδρου είτε του Ρώσου πρωθυπουργού, στο Άγιον Όρος –και ειδικά στην Ιερά Μονή Αγίου Παντελεήμονος, γνωστή και ως “Ρώσικο Μοναστήρι”.


Διάβασε με κλικ εδώ ολόκληρο το δημοσίευμα της Μακεδονίας της Κυριακής για το κάλεσμα της κυβέρνησης προς τους Πούτιν και Μεντβέντεφ.