Γιατί Γιώργος και Αντώνης μίλησαν μόνον για 3 λεπτά; Επειδή μιλούσαν από κινητά και φοβήθηκαν την ακτινοβολία. Κυκλοφορεί, ως ανέκδοτο, εδώ στο salonicanews. Βλέπετε, το... χρονικό μήκος της τηλεφωνικής επικοινωνίας του πρωθυπουργού Γιώργου Παπανδρέου, με τον πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας, Αντώνη Σαμαρά, επισκίασε ακόμη και το τι είπαν!
Ο κ. Παπανδρέου αποφάσισε να τηλεφωνήσει σε όλους σήμερα, όχι επειδή του περίσσευαν μονάδες, αλλά προκειμένου να τους ενημερώσει για τις θέσεις με τις οποίες προσέρχεται η Ελλάδα στην κρίσιμη Σύνοδο Κορυφής της Πέμπτης, κατά την οποία η Αθήνα εύχεται να βρεθεί μια συνολική λύση για το πρόβλημα του χρέους.
Οι κακές γλώσσες λένε ότι ο κ. Παπανδρέου πάει "έτσι - κι όπως βγει", στη Σύνοδο. Οι καλές, ότι υπάρχει σχέδιο, ότι η Ελλάδα ζητεί μια λύση πακέτο, που θα καθιστά το χρέος διαχειρίσιμο, ώστε να μπορέσει να βγει ξανά στις αγορές σε δύο με τρία χρόνια. Ζητεί, επίσης, επιμήκυνση του χρέους για αρκετά χρόνια, χαμηλότερο επιτόκιο, επαναγορά του χρέους για να μειωθεί ουσιαστικά, ενώ ζητεί και την εξασφάλιση ρευστότητας και προστασίας για το τραπεζικό σύστημα.
Αυτά, λένε, πηγές από το Μαξίμου, ότι είπε ο Γιώργος και στους υπόλοιπους. Κι όταν -λένε, πάλι, οι πηγές- τον ρώτησαν "τι θα γίνει αν δε μας δώσουν αυτό που θέλουμε;", ο πρωθυπουργός απάντησε ότι εάν δεν λάβει μια τέτοια λύση θα συνεχίσει τη διαπραγμάτευση. Για τη συμμετοχή ιδιωτών τόνισε ότι αυτό αποτελεί «κόκκινη γραμμή» του Βερολίνου.
Στα 3 λεπτά της τηλεφωνικής επικοινωνίας Σαμαρά-Παπανδρέου, ο πρόεδρος της ΝΔ επανέλαβε στον πρωθυπουργό ότι τάσσεται κατά της συμμετοχής ιδιωτών και δεν αποδέχεται τον όρο selective default.
Ανάλογες ήταν οι απαντήσεις και του προέδρου του ΛΑΟΣ Γιώργου Καρατζαφέρη, ο οποίος τόνισε ότι δεν συμφωνεί με τη συμμετοχή ιδιωτών και είπε στον πρωθυπουργό ότι προτιμά «ένα ξεκάθαρο ‘όχι’, παρά ένα κουρασμένο ‘ναι’». Μόνον που ο κ. Καρατζαφέρης φαίνεται πως... είχε μονάδες. Μίλησαν περίπου ένα 20λεπτο...
Η Αλέκα Παπαρήγα(σωστά καταλάβατε) επανέλαβε τις πάγιες θέσεις του ΚΚΕ για κατάργηση του χρέους και έξοδο της χώρας από την ΕΕ. Δεν ανακοινώθηκε πόσο διήρκεσε το τηλεφώνημα. 
Ο Αλέξης Τσίπρας τάχθηκε υπέρ της έκδοσης ευρωομολόγου, διαγραφής μέρους τους χρέους και μεταφορά μέρους του χρέους στην Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα.

Γ.Α.