Για σήμερα Τετάρτη 20 Ιουλίου 2011, είναι προγραμματισμένες για να γίνουν οι εξής εκδηλώσεις:

* Σήμερα η 37η επέτειος από την τουρκική εισβολή στην Κύπρο και την κατοχή του 37% των εδαφών του βορείου τμήματος της Μεγαλονήσου.

* Σε επ' αόριστον απεργία από σήμερα οι ιδιοκτήτες ταξί της χώρας. Στη Θεσσαλονίκη οι ιδιοκτήτες ταξί θα συναντηθούν στις 9 το πρωί, στα γραφεία τους, στην περιοχή Βούλγαρη.

* Εικοσιτετράωρη απεργία πραγματοποιούν σήμερα οι νοσηλευτές. Με προσωπικό ασφαλείας θα λειτουργήσουν τα νοσοκομεία.

* Στις 9 π.μ., κατάληψη και συγκέντρωση διαμαρτυρίας στις ΔΥΠΕ (Αριστοτέλους 18, Θεσσαλονίκη) οργανώνεται από τα πρωτοβάθμια σωματεία του χώρου της Υγείας στην πόλη μας.

* Στις 9.30 π.μ., σύσκεψη για την αξιολόγηση των μέτρων που έχουν ληφθεί για την αντιμετώπιση του κινδύνου από τον ιό του Δυτικού Νείλου υπό την προεδρία του υφυπουργού Υγείας κ. Μ. Τιμοσίδη στην αίθουσα συσκέψεων της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Μακεδονίας- Θράκης (Καθηγητή Ρωσσίδη 11).

* Στις 10 π.μ. συγκέντρωση διαμαρτυρίας θα πραγματοποιήσουν οι ιδιοκτήτες ταξί έξω από το υπουργείο Υποδομών, αντιδρώντας για την απελευθέρωση του επαγγέλματός τους.


* Στις 11 π.μ., ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Γιάννης Μπουτάρης, παρουσία του Αντιδημάρχου Πολιτισμού, Παιδείας και Τουρισμού Σπύρου Πέγκα και του εντεταλμένου Δημ. Συμβούλου για θέματα Παιδείας Αντώνη Καρούμπη θα επισκεφθεί το 72ο Δημοτικό Σχολείο (Πόντου 40, περιοχή Ι.Ν. Αγ. Θεράποντα 4η Δημοτική Κοινότητα), όπου λειτουργεί το πρόγραμμα της «Δημιουργικής Απασχόλησης» μαθητών του Δήμου Θεσσαλονίκης για εργαζόμενες μητέρες κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού. 

* Στις 11 πμ. τετράωρη στάση εργασίας πραγματοποιούν οι νοσοκομειακοί γιατροί.

* Στις 12 το μεσημέρι στα κεντρικά γραφεία της Νέας Δημοκρατίας (Λ. Συγγρού 340) συνεδριάζει υπό την προεδρία του αντιπροέδρου, Δημήτρη Αβραμόπουλου, η Επιτροπή για την Αναθεώρηση του Συντάγματος. Στη συνέχεια, ο κ. Αβραμόπουλος θα υποβάλει στον πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας, Αντώνη Σαμαρά, την εισήγηση της Επιτροπής για τη Συνταγματική Αναθεώρηση.

* Στις 12 το μεσημέρι στο ξενοδοχείο "Athens Imperial" (Πλατεία Καραϊσκάκη) συνέντευξη Τύπου του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξη Τσίπρα, του Μανώλη Γλέζου και του Γιάννη Μπανιά, εν όψει της συνόδου κορυφής της Ε.Ε. αύριο στις Βρυξέλλες.

* Στις 12 το μεσημέρι στο υπουργείο Υγείας και Κοινωνικής Ασφάλισης στην Αριστοτέλους, στην Αθήνα, συγκέντρωση διαμαρτυρίας έχουν προγραμματίσει οι νοσηλευτές.

* Στις 12:30 μ.μ. στο γραφείο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στην Αθήνα (Αμαλίας 8) συνέντευξη Τύπου με τον Γερμανό Πράσινο βουλευτή, Manuel Sarazzin διοργανώνουν οι Οικολόγοι-Πράσινοι για την κρίση στην Ευρωζώνη και την έμπρακτη αλληλεγγύη προς την Ελλάδας.

* Στη 1 μ.μ. στην Ελληνο-αμερικανική Ενωση (Μασσαλίας 22, Κολωνάκι) συνέντευξη Τύπου του προέδρου της παγκόσμιας ενορίας της Αγίας Σοφίας και των νομικών συμβούλων με θέμα την επίσημη ανακοίνωση της κατάθεσης προσφυγής κατά της Τουρκίας στο Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων με έδρα το Στρασβούργο.

* Στις 3 μ.μ. στα κεντρικά γραφεία του ΠΑΣΟΚ (Ιπποκράτους 22), συνεδριάζει ο Κοινοβουλευτικός Τομέας Εργασίας (ΚΤΕ) Περιφερειακής Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας του κόμματος, προκειμένου οι βουλευτές-μέλη του να ενημερωθούν από την πολιτική ηγεσία του υπουργείου για το νομοσχέδιο "Σύσταση Ενιαίας Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Συμβάσεων και Κεντρικού Ηλεκτρονικού Μητρώου Δημοσίων Συμβάσεων-Αντικατάσταση του έκτου κεφαλαίου του ν. 3588/2007 (Πτωχευτικός Κώδικας)-Προπτωχευτική Διαδικασία Εξυγίανσης και άλλες διατάξεις.

* Στις 5 μ.μ. στο αμφιθέατρο του υπουργείου Πολιτισμού και Τουρισμού (Μπουμπουλίνας 20-22) συνεδριάζει το Συμβούλιο Μουσείων.

* Στις 7 μ.μ., ο δήμος Πυλαίας – Χορτιάτη και η αντιδημαρχία Πολιτισμού Αθλητισμού Νεολαίας και Εθελοντισμού γιορτάζουν τον Προφήτη Ηλία και διοργανώνουν τα «Πυλαιώτικα 2011». Σήμερα στις θα γίνει η περιφορά της εικόνας του Προφήτου Ηλία. Στη συνέχεια θα ξεκινήσει από το πρώην δημαρχείο Πυλαίας παρέλαση χορευτικών σχημάτων, η οποία θα καταλήξει στο πέτρινο πολιτιστικό κέντρο όπου εκεί θα αναβιώσει το πατροπαράδοτο έθιμο της περιοχής «το μοίρασμα του ατζέμ πιλάφ» από τις γυναίκες του ΚΑΠΗ. Το λαϊκό παραδοσιακό γλέντι με παραδοσιακή μουσική και χορούς θα συνεχιστεί μέχρι το βράδυ. Η είσοδος είναι ελεύθερη για το κοινό.