Τριμελής σπείρα αλλοδαπών λήστευε ηλικιωμένους που έκαναν αναλήψεις των συντάξεών τους, από ΑΤΜ τραπεζών, στην περιοχή της Σταυρούπολης. Ο ένας από αυτούς, όμως, συνελήφθη, χάρη στην ευαισθητοποίηση πολιτών που τον είδαν να ληστεύει ηλικιωμένη και ...
την έγκαιρη παρέμβαση αστυνομικών, που εξαπέλυσαν ανθρωποκυνηγητό και τον συνέλαβαν λίγο μετά τη ληστεία.
Το περιστατικό συνέβη χθες, Πέμπτη 28 Ιουλίου 2011, το πρωί, στην περιοχή της Σταυρούπολης. Οι τρεις δράστες είχαν "στήσει καραούλι", έξω από Τραπεζικό Υποκατάστημα της περιοχής και περίμεναν κάποιον ηλικιωμένο να κάνει ανάληψη.
Όταν πλησίασε η 75χρονη, οι τρεις άρχισαν να την παρακολουθούν. Είδαν πως έκανε ανάληψη 600 ευρώ (όσα επιτρέπουν τα μηχανήματα) και την ακολούθησαν ως την είσοδο του σπιτιού της. Εκεί, οι δύο "κρατούσαν τσίλιες" κι ο ένας -ένας 25χρονος- όρμησε να της πάρει την τσάντα με τα χρήματα.
Τότε, όμως, παρενέβησαν οι γείτονες της ηλικιωμένης. Άρχισαν να φωνάζουν και κάποιοι κάλεσαν, από τα κινητά τους τηλέφωνα, την αστυνομία. Οι τσιλιαδόροι έφυγαν διακριτικά, ενώ ο 25χρονος το ΄βαλε στα πόδια.
Η κινητοποίηση της αστυνομίας ήταν άμεση. Ο νεαρός αλλοδαπός εντοπίστηκε κοντά στο σημείο της ληστείας κι άρχισε η καταδίωξή του. Μάλιστα, για να γλιτώσει, πέταξε το χρηματικό ποσό και συνέχισε να προσπαθεί να διαφύγει (την τσάντα την είχε πετάξει νωρίτερα). Συνελήφθη, όμως και οδηγήθηκε στην Ασφάλεια. Επίσης βρέθηκαν και τα χρήματα τα οποία αποδόθηκαν στην 75χρονη.
Τραγική λεπτομέρεια: Η ηλικιωμένη γυναίκα, στην προσπάθειά της να προστατέψει τη σύνταξή της, τραυματίστηκε και μεταφέρθηκε σε Νοσοκομείο της πόλης για παροχή Α΄βοηθειών.
Οι αστυνομικές έρευνες συνεχίζονται για τον εντοπισμό και τη σύλληψη των υπολοίπων συνεργών.
Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης.