Αδυναμία στα αρχαία είχαν τρεις αλλοδαποί κλέφτες, οι οποίοι συνελήφθησαν, χθες το απόγευμα, στη διασταύρωση των οδών Β.Όλγας με Παρασκευοπούλου, σε κεντρικό σημείο της Θεσσαλονίκης. Είχαν στην κατοχή τους διάφορα παλιά αντικείμενα, αλλά και 21 ασημένια ρωμαϊκά νομίσματα!

Τους δράστες εντόπισαν αστυνομικοί της ομάδας ΔΙ.ΑΣ., που πραγματοποιούσαν περιπολία. Αρχικά είδαν έναν 44χρονο κι έναν 51χρονο, που κινούνταν ύποπτα, λες και ήθελαν κάτι να κρύψουν. Τους παρακολούθησαν κι όταν οι δυο τους συνάντησαν τον συνεργό τους, 39 χρόνων, που περίμενε σε ένα φορτηγό, έκαναν έφοδο και τους ακινητοποίησαν.
Στις τσέπες των δραστών βρέθηκαν και κατασχέθηκαν 21 ασημένια νομίσματα. Στο φορτηγό βρέθηκαν διάφορα είδη παλαιοπωλείου (οικιακά σκεύη, διακοσμητικά είδη, κ.α). Σύμφωνα με γνωμάτευση αρμόδιας αρχαιολόγου Εφορίας Προϊστορικών και Κλασικών Αρχαιοτήτων, τα κατασχεμένα νομίσματα χρονολογούνται στους ρωμαϊκούς χρόνους και εμπίπτουν στις προστατευτικές Διατάξεις Νόμου για την καταπολέμηση της Αρχαιοκαπηλίας.
Η αστυνομία πιστεύει ότι οι τρεις τους είχαν διαρρήξει παλαιοπωλείο και συνεχίζει τις έρευνες.
Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης.