astinomikoi_01Στα ίχνη διεθνούς κυκλώματος, που διακινεί αυτοκίνητα – μαϊμούδες, φαίνεται πως βρίσκεται η ελληνική αστυνομία. Το κύκλωμα κλέβει αυτοκίνητα από τη Γαλλία και την Ιταλία και τα πηγαίνει στη Βουλγαρία, όπου …>>>

τα διαλύει για να πουληθούν είτε επανασυναρμολογημένα, είτε ως ανταλλακτικά.

Το πρώτο βήμα έγινε με τη σύλληψη (χθες, στον Προμαχώνα Σερρών), από αστυνομικούς του Τμήματος Σιδηροκάστρου ένας αλλοδαπός υπήκοος Βουλγαρίας 33 ετών. Οδηγούσε αυτοκίνητο που είχε κλαπεί από τη Βουλγαρία και στο οποίο είχε τοποθετήσει άλλες πινακίδες.

Μάλιστα, σε έρευνα που έγινε στο αυτοκίνητο, βρέθηκαν κρυμμένα στο πορτ μπαγκάζ συνολικά 659 κυνηγετικά φυσίγγια σε συσκευασίες των εικοσιπέντε τεμαχίων, καθώς και ένας σουγιάς με μήκος λάμας δέκα εκατοστών.

Σύμφωνα με την αστυνομία ο δράστης προμηθεύτηκε το όχημα από τον Σιδηροδρομικό Σταθμό Θεσσαλονίκης, που είχε εισέλθει μέσω Ηγουμενίτσας από το Μπάρι, με σκοπό να το μεταφέρει στη Σόφια.

Ο 33χρονος Βούλγαρος οδηγήθηκε στον εισαγγελέα. Εναντίον του ασκήθηκε δίωξη για αποδοχή και διάθεση προϊόντων εγκλήματος και παράβαση της νομοθεσίας περί όπλων.