ΛΩΠΟΔΥΤΕΣ ΤΗΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ ΧΤΥΠΗΣΑΝ ΤΟ SALONICANEWS

Δυστυχώς, δεν είναι η πρώτη φορά. Κι όμως, η παραδοσιακή δημοσιογραφία επιμένει: “Ακόμη και τα blog”, λένε, “όταν αναπαράγουν μια είδηση, οφείλουν να βάζουν την πηγή”. Όταν, όμως, οι παραδοσιακοί δημοσιογράφοι αντιγράφουν ένα blog; Τότε ξεχνούν τη δεοντολογία που, πρώτοι αυτοί, θα έπρεπε υπερασπίζονται. Όπως έγινε με την είδηση για τις δηλώσεις του προέδρου της ΔΕΘ Α.Ε., που ΠΡΩΤΟ αποκάλυψε το SALONICANEWS(δείτε με κλικ εδώ το αρχικό μας δημοσίευμα).

Έκλεψαν, λοιπόν, την είδηση. Και, φυσικά, δε θα είχαμε κανένα πρόβλημα να πάρουν την είδηση από εμάς και να δημοσιεύσουν πως, ο συντάκτης BLender του Salonicanews ήταν αυτός που είχε το θέμα και το δημοσιοποίησε πρώτος. Όμως, όχι! Αντί να υπερασπιστούν τη δημοσιογραφική δεοντολογία, όπως υποχρεούνται από το καταστατικό της ΕΣΗΕΜ-Θ, έγραψαν ό,τι έγραψαν, χωρίς την παραμικρή αναφορά. Ούτε στο συντάκτη, ούτε στο site.

Μάλιστα εξαπάτησαν κι άλλα ενημερωτικά blog και site – κι άλλους συναδέλφους. Δείτε (με κλικ εδώ) το πώς εξαπατήθηκε το blog taxalia). Έτσι δημοσιεύτηκε στα περισσότερα μέσα (όχι, όμως και στο spnews που, όπως μπορείτε να δείτε με κλικ εδώ τήρησε τη δεοντολογία και μπράβο του) πως η επιτυχία ήταν της karfitsa. Ακόμη κι επερώτηση στη Βουλή έγινε, με το κλεμμένο δημοσίευμα.

Φουσκώνουν, τώρα, σαν τα παγώνια. Ξεχνούν, όμως, ότι “το ψέμα έχει κοντά ποδάρια”.