ΓΟΝΑΤΙΣΑΝ ΑΠ ΤΗΝ ΚΡΙΣΗ ΟΙ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΡΧΕΣ


Απίστευτο κι όμως αληθινό! Ενώ άλλες χρονιές τέτοια ώρα οι εκδρομείς επέστρεφαν κατά χιλιάδες στα αστικά κέντρα -και τη Θεσσαλονίκη- αυτήν τη στιγμή στις εισόδους της πόλης...
δεν κουνιέται φύλλο! Αντίθετα, κίνηση υπάρχει στις εξόδους, δείγμα ότι... οι Θεσσαλονικείς πέρασαν, εφέτος, τα Χριστούγεννα εντός έδρας και προτίμησαν να κάνουν καθημερινές αποδράσεις σε κοντινούς προορισμούς, ειδικά σε σπίτια συγγενών και φίλων!

Σίγουρα, γι αυτό ευθύνεται η βαθιά οικονομική κρίση στην οποία έχουν περιέλθει, κυρίως, συνταξιούχοι, μισθωτοί και δημόσιοι υπάλληλοι, οι οποίοι, ως τα τώρα, έχουν πληρώσει το μάρμαρο. Ενδεικτικό είναι ότι, για πρώτη φορά εφέτος, τα μπουζούκια είχαν για θαμώνες, παραμονή κι ανήμερα Χριστούγεννα, στην πλειοψηφία τους νεαρούς, το πολύ ως 26 χρόνων! Οι οικογενειάρχες προτίμησαν να πάνε κάπου με τα παιδιά τους, ειδικά όπου υπήρχε δωρεάν διασκέδαση!
Δεκάδες ήταν, εφέτος, τα email που δέχτηκε το salonicanews, από ανθρώπους που ζητούσαν να μάθουν πού θα μπορούσαν να διασκεδάσουν, έστω και λίγο... δωρεάν! Προσπαθήσαμε να απαντήσουμε ατομικά στον καθέναν, διαπιστώσαμε, όμως, ότι τα email συνεχώς κι αυξάνονταν. Έτσι, τουλάχιστον για την Πρωτοχρονιά, θα προχωρήσουμε σε αναρτήσεις με εκδηλώσεις στις οποίες μπορείτε να πάρετε μέρος χωρίς να δώσετε ούτε ευρώ!
Χρόνια Πολλά και ευτυχισμένο το νέο έτος 2011. Κι ας ελπίζουμε να... αντέξουμε!