«Ελπίζω να κάνω το βήμα. Ισως στο τέλος της σεζόν». Τα λόγια αυτά του Ανζελίνο Βιερίνια, φούντωσαν τα σενάρια για το μέλλον του Πορτογάλου στην Τούμπα. Ο μεσοεπιθετικός του ΠΑΟΚ έδωσε συνέντευξη σε ΜΜΕ της πατρίδας του κι όταν τον ρώτησαν για το μέλλον του, απάντησε με αυτά τα λόγια. Όχι ότι έχει πρόβλημα στην Τούμπα. Το αντίθετο μάλιστα:
«Στη Θεσσαλονίκη υπάρχουν 1,5 εκατομμύριο κάτοικοι και το ένα εκατομμύριο είναι φίλαθλοι του ΠΑΟΚ που ζουν για το ποδόσφαιρο. Δημιουργούν μια εκπληκτική ατμόσφαιρα. Στην πρώτη προπόνηση ήταν 15.000 φίλαθλοι στο γήπεδο. Την περασμένη σεζόν, όταν πήραμε το εισιτήριο για τα προκριματικά του Τσάμπιονς Λιγκ, μας περίμεναν στο αεροδρόμιο», λέει για τον ΠΑΟΚ και τους φιλάθλους του και δείχνει ότι δεν έχει κανένα παράπονο. Έχει, όμως, φιλοδοξίες.
«Θα ήθελα να είχα μια ευκαιρία στην Πόρτο. Οπως και άλλοι νεαροί ποδοσφαιριστές έπρεπε να φύγω για να αναγνωριστεί η αξία μου. Να γυρίσω στην Πορτογαλία; Δεν θα είχα πρόβλημα, αλλά προς το παρόν δεν είναι μέσα στα σχέδια μου», λέει χαρακτηριστικά.
Αν θα άλλαζε κάτι στα σχέδιά του; Φυσικά, γιατί όχι; Δεν τον ρωτούν, βέβαια, κάτι τέτοιο, αλλά είναι σίγουρο πως αν ο ΠΑΟΚ ανέβαινε επίπεδο, καθιερώνονταν στην Ευρώπη και έμπαινε στους 50 της Ευρώπης (έχει μπει, πλέον, στις 100 καλύτερες ομάδες), ο Βιερίνια δε θα σκεφτόνταν να φύγει από την Τούμπα...