Φαίνεται πως βρέθηκε πεδίο διαμάχης μεταξύ υποψηφίων και μάλιστα... λαμπρόν. Αναφερόμαστε σε Κώστα Γκιουλέκα και Γιάννη Μπουτάρη, που διασταύρωσαν τα ξίφη τους για τη συνάντηση που πρότεινε ο πρώτος, επικεφαλής της παράταξης "Ομάδα Δράσης για τη Θεσσαλονίκη", ώστε να αποφασίσουν ένα πλαίσιο μέσα στο οποίο θα κινηθούν στον προεκλογικό τους αγώνα, τηρώντας κανόνες πολιτικού πολιτισμού.
Σήμερα είχαμε και νέα ανακοίνωση από την παράταξη Μπουτάρη. Πριν... χαράξει ο Θεός τη μέρα, προφανώς βιαστικά (αφού δεν απέφυγαν συντακτικά και άλλα λάθη) ανακοίνωσαν τα εξής:

"Ο πανικός είναι κακός σύμβουλος.
Και μόνο το ύφος της σημερινής ανακοίνωσης της παράταξης του κ. Γκιουλέκα, είναι αρκετό για να καταλάβει κανείς πως εννοούν ορισμένοι τον “πολιτικό πολιτισμό” και τον “ευπρεπή πολιτικό διάλογο”.
Με αφορμή ένα τεχνικό ζήτημα μίας συνάντησης εκπροσώπων των δημοτικών παρατάξεων, η οποία έτσι κι αλλιώς είναι αθέσμιστη και δεν σχετίζεται σε καμία περίπτωση με τους κανόνες διενέργειας των δημοτικών εκλογών, χρησιμοποιούν σε επίσημο δελτίο τύπου τους, χαρακτηρισμούς του τύπου “κρύβουν τον υποψήφιο του μνημονίου και του ΔΝΤ” για τον ...Γιάννη Μπουτάρη!
Τους επιστρέφουμε στο ακέραιο και τους χαρακτηρισμούς και κυρίως την πολιτική ευθύνη για το σημείο στο οποίο έχει οδηγηθεί και ο Δημος και η Χώρα. Ο κύριος Γκιουλέκας ήταν εξέχον μέλος της κυβέρνησης της ΝΔ και όχι ο Γιάννης Μπουτάρης. Ο κύριος Γκιουλέκας είναι ο συνεχιστής της πολιτικής του κατεστημένου στο Δήμο και όχι ο Γιάννης Μπουτάρης. Γι’ αυτό θα έπρεπε να μην είναι τόσο αμετροεπής.
Εξάλλου κύριε Γκιουλέκα, αν η προτεραιότητα σας είναι να δώσετε τη μάχη κατά του μνημονίου, του ΔΝΤ και του παγκόσμιου ιμπεριαλισμού, θα ήταν ορθότερο να παραμείνετε στο Κοινοβούλιο και να αφήσετε εμάς τους ταπεινούς να δούμε τι θα κάνουμε με τα προβλήματα της πόλης και τα σκουπίδια μας πνίγουν".


Μαντεύω ότι θα ακολουθήσει ανακοίνωση και της παράταξης Γκιουλέκα...

Διάβασε ακόμη:

Η συνάντηση, μια απουσία κι ο καβγάς μέσω ανακοινώσεων