Ο καιρός περνά, αλλά ο Θεός δε λησμονά! Το ΄λεγε ο παππούς μου και το θυμήθηκα σήμερα, όταν βασικό θέμα στο δημοτικό συμβούλιο Θεσσαλονίκης ήταν η πρόταση του Β. Παπαγεωργόπουλου να αλλάξει, με απόφαση του σώματος, η χωροθέτηση του ανδριάντα του Κωνσταντίνου Καραμανλή.

Η αλήθεια είναι ότι η πρόταση Παπαγεωργόπουλου να τοποθετηθεί ο ανδριάντας στη νέα παραλία της Θεσσαλονίκης, ήταν ιδιαίτερα έξυπνη.

Πρώτον, δε χρειάζεται απόφαση του Κεντρικού Συμβουλίου Νεώτερων Μνημείων, το οποίο, αν και πέρασαν οκτώ μήνες από τότε που ο υπουργός Πολιτισμού, Π. Γερουλάνος, παρέπεμψε εκεί το θέμα, δεν έχει αποφανθεί.

Δεύτερον, την πρόταση αυτή είχαν υποβάλει οι δημοτικοί σύμβουλοι της αντιπολίτευσης.

Χθες, όμως, έκαναν πίσω! Για να αποδειχτεί ότι το ζήτημα δεν ήταν το πού θα στηθεί ο ανδριάντας…

Μόνον ο Ν. Τσαρούχας υπερψήφισε, λέγοντας πως, αφού είχε ψηφίσει κάτι τέτοιο στο παρελθόν, δεν μπορεί να μην το ψηφίσει τώρα. Οι υπόλοιποι… ξέχασαν τι είχαν ζητήσει αρχικά.

Ο Μπ. Μπαρμπουνάκης δήλωσε ότι… αιφνιδιάστηκε.

Ακόμη κι ο σύμβουλος του Λαϊκού Δημοτικού Συναγερμού (που στηρίχθηκε από τον ΛΑ.Ο.Σ.) Θωμάς Ακριβόπουλος, μίλησε για αυθαίρετη απόφαση και πρότεινε να περιμένει το σώμα το τι θα κρίνει το Κεντρικό Συμβούλιο Νεώτερων Μνημείων…