Στενό το μπαλκονάκι
της νέας πολυκατοικίας...
Διπλή επίθεση, κατά της κυβέρνησης αλλά και κατά της Νέας Δημοκρατίας, εξαπέλυσε από τη Θεσσαλονίκη, η Ντόρα Μπακογιάννη. Επισκέφθηκε τα γραφεία του "Φόρουμ για την Ελλάδα" στην Λ. Νίκης 11 (στο ύψος της Αριστοτέλους), όπου υποστηρικτές της την υποδέχθηκαν με χειροκροτήματα -θύμιζε... υποδοχή αρχηγού κόμματος.
"Με την κυβέρνηση που παλινωδεί και με την αξιωματική αντιπολίτευση του κ. Σαμαρά που τη μια μειώνει το έλλειμμα σε τρία χρόνια, την άλλη σε δύο και τον άλλο σε ένα χρόνο η χώρα δεν μπορεί να πάει μπροστά", είπε η κ. Μπακογιάννη σε δηλώσεις της. Πρόσθεσε πως η ίδια βάζει το συμφέρον της χώρας πάνω από όλα. "Θα λέμε τα σύκα-σύκα και τη σκάφη-σκάφη, θα λέμε την αλήθεια και θα δίνουμε μάχες. Ένα μόνο δεν πρόκειται να κάνω. Να επενδύσω σε χρεοκοπία της Ελλάδας" είπε η κ. Μπακογιάννη.
Δήλωσε ότι θα δώσει μάχες στην Ελλάδα και το εξωτερικό για να βγει η Ελλάδα από την κρίση το γρηγορότερο δυνατό και να χάσουν τα λεφτά τους όσοι έχουν επενδύσει στη χρεοκοπία της.
Εξέφρασε τη χαρά της που βρίσκεται στη Θεσσαλονίκη, λέγοντας ότι είναι γνωστή η αγάπη της για την πόλη και τη Μακεδονία και αναφερόμενη στην έναρξη λειτουργίας των γραφείων του "Φόρουμ" στη Θεσσαλονίκη είπε ότι ανοίγει ένας διάλογος και μια ανταλλαγή απόψεων στην προσπάθεια για να βρούμε λύσεις στα υπαρκτά προβλήματα της χώρας.
"Δεν έχουμε άλλο στόχο παρά να είμαστε χρήσιμοι στη χώρα σε μια στιγμή πολύ μεγάλης κρίσης, σε μια στιγμή που το εισόδημα των Ελλήνων βάλλεται και οι Έλληνες έχουν τρομακτική αγωνία. Εδώ υπάρχουν άνθρωποι από όλα τα κόμματα, από όλους τους χώρους, οι οποίοι ανταλλάσσουν γνώμες, προτείνουν λύσεις για ένα καλύτερο αύριο" τόνισε η κ. Μπακογιάννη.
Σε ερώτηση αν αργεί η δημιουργία νέου κόμματος, υπογράμμισε: "Σιγά-σιγά. Αυτή τη στιγμή ο στόχος δεν είναι να δημιουργηθούν κόμματα προσωποπαγή. Αυτό το οποίο σήμερα έχει ο κόσμος ανάγκη είναι να εκφραστεί. Υπάρχουν δημιουργικές δυνάμεις σε αυτή τη χώρα που θέλουν να καταθέσουν τις δικές τους απόψεις, τις δικές τους γνώμες. Με αυτές τις δημιουργικές δυνάμεις θέλουμε να επικοινωνήσουμε και είναι παντού".
Σε ερώτηση σχετικά με την επιστολή του πρώην πρωθυπουργού Κώστα Καραμανλή για την υπόθεση Βατοπεδίου, η κ. Μπακογιάννη απάντησε: "Δεν έχω κανένα ιδιαίτερο σχόλιο να κάνω. Νομίζω ότι αυτά τα οποία είπε ο κ. Καραμανλής είναι πράγματα τα οποία είχε πει σε διάφορες δημόσιες παρεμβάσεις και νωρίτερα".
Μεταξύ αυτών που υποδέχθηκαν την κ. Μπακογιάννη ήταν ο ανεξάρτητος βουλευτής Κώστας Κιλτίδης, ο πρώην υπουργός Χρήστος Κοσκινάς, ο πρώην υφυπουργός Αδάμ Ρεγκούζας, ο πρώην ευρωβουλευτής Γιάννης Γκλαβάκης, ο αντινομάρχης και όπως φαίνεται υποψήφιος με τον Γ. Μπουτάρη, Στάθης Αβραμίδης, ο αντιδήμαρχος του δήμου Θεσσαλονίκης Βαγγέλης Δημητρίου, ο Ισίδωρος Κούβελος και άλλα πρώην στελέχη της Νέας Δημοκρατίας.