Βολές κατά του προέδρου της Νέας Δημοκρατίας, Αντώνη Σαμαρά, για την επιλογή του να θέσει το δίλημμα των προσεχών αυτοδιοικητικών εκλογών στη βάση «υπέρ ή κατά του μνημονίου», εξαπέλυσε ο γραμματέας του ΠΑΣΟΚ Μιχάλης Καρχιμάκης. Οι βολές Καρχιμάκη ήρθαν από τη Θεσσαλονίκη, τη μέρα που ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας έδινε συνέντευξη Τύπου στο πλαίσιο της 75ης ΔΕΘ, καταργώντας, έτσι, έναν άτυπο πολιτικό αγώνα, που θέλει τη δεύτερη Κυριακή της Έκθεσης να είναι η μέρα του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης στην πόλη.
Ο κ. Καρχιμάκης επέκρινε τον αρχηγό της ΝΔ ότι «ζητά να ψηφίσουμε στις δημοτικές εκλογές, όχι το ποιος θα κυβερνήσει την πόλη ή το χωριό, αλλά αν θέλουμε ή όχι το μνημόνιο, χωρίς να λέει τι θα γίνει αύριο το πρωί αν αρνηθούμε την υπογραφή μας και σταματήσουν να έρχονται τα ευρώ».
«Είναι αυτή στάση που ταιριάζει σε κάποιο που θέλει να κυβερνήσει, ή σε κάποιο που περιφέρεται μονίμως, διαμαρτυρόμενος και αρνούμενος κάθε βήμα προόδου, προσεγγίζοντας μάλιστα τη λογική του προκατόχου του που είχε αναφερθεί στη μνημειώδη αντίληψη περί αυτόματου πιλότου. Οι χώρες όμως δεν κυβερνώνται με αυτόματο πιλότο», υπογράμμισε ο κ. Καρχιμάκης.
Νωρίτερα, ο κ. Καρχιμάκης είχε σύσκεψη με βουλευτές του ΠΑΣΟΚ από την Κεντρική Μακεδονία και ακολούθως με το γραμματέα της περιφερειακής οργάνωσης του ΠΑΣΟΚ Γ.Γεράκη και τους επικεφαλής των νομαρχιακών οργανώσεων του ΠΑΣΟΚ Κεντρικής Μακεδονίας.
Ο γραμματέας του ΠΑΣΟΚ ζήτησε τη συστράτευση των «δημοκρατικών δυνάμεων», εν όψει των επερχόμενων αυτοδιοικητικών εκλογών, για τη «νίκη» και την υπεράσπιση της μεταρρύθμισης του «Καλλικράτη» απέναντι «στις δυνάμεις που εκφράζουν την αδράνεια και τη συντήρηση και που δεν τον πίστεψαν ποτέ».
Κάλεσε επίσης τα στελέχη να υποστηρίξουν την υποψηφιότητα του Μάρκου Μπόλαρη για την περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας και υποψηφίους της αυτοδιοίκησης, με «ήθος», «συνέπεια» και εργατικότητα, ικανούς να ανταποκριθούν στη νέα πρόκληση.
Ο κ. Καρχιμάκης απευθυνόμενος στο Μάρκο Μπόλαρη υπογράμμισε ότι χαιρετίζει «τον υποψήφιο του ήθους, της ανθρωπιάς, κόντρα στη φαυλότητα, τον ανούσιο εντυπωσιασμό, την αδιαφάνεια».
Ο κ. Μπόλαρης σημείωσε από την πλευρά του ότι «αυτοί, οι οποίοι επιλέγουν να δώσουν μάχες για το μνημόνιο και το αντι-μνημόνιο επιχειρούν να παραπλανήσουν τους πολίτες. Υπάρχει μήνυμα, υπάρχει πρόκληση. Η πρόκληση είναι εάν οι δυνάμεις της περιφέρειας η Θεσσαλονίκη, η Κεντρική Μακεδονία θα αναλάβει τις τύχες της».