Την επισήμανση ότι το υπουργείο Εξωτερικών πρέπει να παρακολουθεί τις δηλώσεις του κ. Νταβούτογλου, έκανε από την ΔΕΘ, κατά τη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου που παραχώρησε, ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Αντώνης Σαμαράς.
Για τον υπουργό Εξωτερικών της Τουρκίας, ο κ. Σαμαράς είπε: "Παρακολουθώ τον κ. Νταβούτογλου από τότε που ήταν εξωθεσμικός παράγοντας. Υπάρχουν πολλά αρνητικά και πολλά θετικά στο κεντρικό πυρήνα της σκέψης του".
Πρόσθεσε πως ο ίδιος είναι "πολύ πιο κοντά στην προσέγγιση του Θουκιδίδη, το μέγιστο της θαλάττης κράτος. Η άποψη Νταβούτογλου με το στρατηγικό βάθος δε συμπλέει με τη δικιά μου θέση".
Ο κ. Σαμαράς υπογράμμισε πως από τις συναντήσεις που είχε με τον Τούρκο πρωθυπουργό, Ταγίπ Ερντογάν, διαπίστωσε πως πρόκειται για "έναν άνθρωπο με ξεκάθαρες θέσεις, που τις προωθεί". Πρόσθεσε, όμως, αμέσως: "Θεωρώ σημαντικό για το ελληνικό υπουργείο Εξωτερικών να παρακολουθεί τις θέσεις Νταβούτογλου, ιδιαίτερα τώρα που φαίνεται ότι το στρατιωτικό κατεσημένο αρχίζει να μπαίνει σε μια καινούργια φάση της πολιτικής ζωής της Τουρκίας".