Έβρεξε καρέκλες στο ΟΑΚΑ...
Το dvd του αγώνα Ελλάδος - Σερβίας, που... έληξε πρόωρα μετά τα φοβερά επεισόδια που έγιναν μεταξύ παικτών, βλέπουν στη FIBA. Σύμφωνα με πληροφορίες, η τιμωρία θα έρθει πριν τους αγώνες της Κωνσταντινούπολης για όλους ανεξαιρέτως τους παίκτες που ευθύνονται για τις συμπλοκές. Τουλάχιστον αυτό προανήγγειλε ο γενικός γραμματέας της Fiba, Πάτρικ Μπάουμαν, σε σκληρή ανακοίνωσή του για το θέμα.
«Είδα τις απαράδεκτες σκηνές που έλαβαν χώρα κατά τη διάρκεια του αγώνα Ελλάδα-Σερβία. Ήταν μια απαίσια κηλίδα στο καλό όνομα του παγκόσμιου μπάσκετ. Η FIBA θα κάνει όλες τις απαραίτητες ενέργειες εναντίον κάθε παίκτη που θα βρεθεί ότι έχει αναμειχθεί σε αυτό το σοκαριστικό περιστατικό. Η FIBA δεν θα το αφήσει έτσι. Η FIBA ως το κυρίαρχο όργανο του παγκόσμιου μπάσκετ, εξετάζει άμεσα το παιχνίδι και τις συνθήκες που προκάλεσαν τη βία. Η FIBA δεν θα σχολιάσει τις ενέργειες οποιουδήποτε παίκτη πριν ολοκληρωθεί η έρευνα. Παρόλα αυτά η FIBA ξεκαθαρίζει ότι δεν θα διστάσει να πάρει τα αυστηρότερα δυνατά μέτρα κατά οποιουδήποτε ατόμου βρεθεί να έχει φέρει κακή φήμη στο άθλημα», αναφέρεται στην ανακοίνωση του ισχυρού άνδρα της FIBA.
Πάντως, κατόπιν εορτής, ο Κρσιτς, που πέταξε την καρέκλα κι άνοιξε το κεφάλι του Μπουρούση, εμφανίζεται μετανοιωμένος. «Αυτά που έγιναν ήταν πολύ άσχημα, αλλά συμβαίνουν στον αθλητισμό. Κάποιες αποφάσεις των διαιτητών έφεραν νευρικότητα. Αυτό που έγινε ήταν αχρείαστο. Δεν είναι όμορφο να βλέπεις τέτοια πράγματα, ιδιαίτερα σε ένα ελληνικό γήπεδο, όπου αγωνίζονται αρκετοί παίκτες της Σερβίας. Προσπάθησα να απολογηθώ στον Μπουρούση μετά τον αγώνα και θα προσπαθήσω να το κάνω και πάλι. Αυτό είπα και στον εισαγγελέα στην Αθήνα. Σέβομαι το νόμο», είπε.
Για την περίπτωση τιμωρίας του πρόσθεσε πως ελπίζει «να μην τιμωρηθεί κανένας, αλλά δεν είναι στο χέρι μου. Αν τιμωρηθώ εγώ, θα πρέπει να τιμωρηθούν και άλλοι. Έκανα μία ανοησία, ελπίζω να τελειώσει εδώ το θέμα».
Όσο για την επίθεση με την καρέκλα στον Μπουρούση, υποστήριξε πως τον... μπέρδεψε με οπαδό! «Όταν άρχισαν τα επεισόδια δεν υπήρχε ασφάλεια στο γήπεδο και εισέβαλαν οπαδοί στον αγωνιστικό χώρο. Ο Μπουρούσης φορούσε πολιτικά ρούχα», είπε, αν και τα πλάνα τον διαψεύδουν, αφού εκτός ενός ημίγυμνου περίεργου που περιφέρονταν στον αγωνιστικό χώρο, όσοι ανταλλάσσουν γροθιές είναι παίκτες...