Το Διαπαραταξιακό έχει προτείνει σύσκεψη στις 24 Αυγούστου για να αποφασίσει κοινή πρόταση
υποψηφίου δημάρχου Θεσσαλονίκης κι ο Μιχ. Τρεμόπουλος με επιστολή του καλεί τον
εικονιζόμενο Γιάννη Μπουτάρη να συμμετάσχει στη διασδικασία.
Άμεση ήταν η ανταπόκριση του στελέχους της δημοτικής παράταξης "Πρωτοβουλία για τη Θεσσαλονίκη", Ν. Φωτίου, σε χθεσινή ανάρτησή μας -παρά το... θέρος και το Σαββατοκύριακο. Μας ενημέρωσε με email του, ότι, κατ' αρχήν η "Πρωτοβουλία" θα εξετάσει την πρόταση Τρεμόπουλου / Διαπαραταξιακού για συνεργασία και, επίσης, πως η αποστολή της χθεσινής ανακοίνωσης της παράταξης σε ορισμένα ΜΜΕ δεν ήταν εσκεμμένη.
Μάλιστα, όπως υπογραμμίζει, η ανακοίνωση αυτή προηγήθηκε της επιστολής Τρεμόπουλου, που έδειχνε πως ο ευρωβουλευτής, επικεφαλής των Οικολόγων Πράσινων, είχε απλώσει το χέρι στην πλευρά Μπουτάρη.
First things first, όπως λένε οι Αγγλοσάξονες. Με αρχή, λοιπόν, από το δελτίο Τύπου της "Πρωτοβουλίας", στο οποίο, η δημοτική παράταξη του Γιάννη Μπουτάρη διαπιστώνει πως το Διαπαρατξακό οδηγείται "σε πορεία κονκλαβίου κλειστού τύπου", ενώ η "Πρωτοβουλία" έχει καταθέσει έγκαιρα την πολιτική της πρόταση. Αναλυτικά η ανακοίνωση της "Πρωτοβουλίας για τη Θεσσαλονίκη" έχει ως εξής:
"Η «Πρωτοβουλία για τη Θεσσαλονίκη» διαπιστώνει με λύπη ότι οι τελευταίες εξελίξεις στο εναπομείναν Διαπαραταξιακό το οδηγούν σε πορεία κονκλαβίου κλειστού τύπου και το απομακρύνουν από την υπόθεση της ευρύτερης δυνατής συνεργασίας για την αλλαγή στον Δήμο. Με διάτρητες «εσωτερικές» διαδικασίες, με μεθοδευμένους αποκλεισμούς και μακριά από την κοινωνία των πολιτών, δεν υπηρετείται ο στόχος της αλλαγής ούτε και οι αρχικές εξαγγελίες για ένα ανοιχτό, δημοκρατικό και «από τα κάτω» εγχείρημα.
Η «Πρωτοβουλία», με κατατεθειμένη έγκαιρα και δημοσίως την πολιτική της πρόταση και την υποψηφιότητα του Γιάννη Μπουτάρη στην κοινωνία της πόλης και με ολοένα διευρυνόμενη στήριξη και αποδοχή από δυνάμεις ευρέος κοινωνικού και πολιτικού φάσματος παραμένει συνεπής στον δημόσιο και ανοιχτό διάλογο για συνεργασία με σκοπό την αλλαγή στη Θεσσαλονίκη. Όσοι ενδιαφέρονται πραγματικά για την πόλη και τους ανθρώπους της, ας αναλάβουν τις ευθύνες τους".

Σημειώνεται ότι, χθες, με email του, ο υποψήφιος που προτείνουν οι Οικολόγοι Πράσινοι για υποψήφιο δήμαρχο, Μιχ. Τρεμόπουλος, κοινοποίησε ότι είχε προηγηθεί επιστολή του, προς τον κ. Μπουτάρη, με την οποία άπλωνε το χέρι, για συνεργασία, στον επικεφαλής της "Πρωτοβουλίας για τη Θεσσαλονίκη". Με το email που μας έστειλε σήμερα, Σάββατο 21 Αυγούστου 2010, ο κ. Ν. Φωτίου επισημαίνει ότι η ανακοίνωση της "Πρωτοβουλίας" προηγήθηκε της επιστολής Τρεμόπουλου.
Να τι έγραψε προς τους αναγνώστες του salonicanews, ο κ. Φωτίου:

Φίλοι των Θεσσαλονικιώτικων ρυθμών,
θα ήθελα να σας ενημερώσω για τα εξής:
Καταρχάς έχετε δίκιο ότι το ΔΤ της "Πρωτοβουλίας" δεν έφτασε σε όλα τα ΜΜΕ.
Αυτό, όμως, δεν οφείλεται σε επιλεκτική ενημέρωση αλλά στο γεγονός ότι λόγω
αδειών δεν υπήρχε η δυνατότητα αποστολής από τη λίστα της παράταξης κι έτσι
έστειλα το ΔΤ με βάση το περιορισμένο προσωπικό μου αρχείο. Αυτός είναι και ο λόγος
που δεν αναρτήθηκε στο site της "Πρωτοβουλίας". Πάντως, το ΔΤ δεν
είναι προσωπικό μου κείμενο αλλά της παράταξης.
Δεύτερο: Το ΔΤ στάλθηκε ΠΡΙΝ να περιέλθει σε γνώση μας η επιστολή
Τρεμόπουλου/Διαπαραταξιακού, την οποία η "Πρωτοβουλία" θα εξετάσει.
Επομένως, δεν αποτελεί απάντηση σε κάτι που δεν γνωρίζαμε.
Να είστε βέβαιοι ότι η παράταξή μας δεν συνηθίζει τις επιλεκτικές ενημερώσεις
αλλά ο "δαίμων του θέρους" έδρασε σε αυτή την περίπτωση.

Με τιμή
Ν. Φωτίου


Η απάντηση του salonicanews:
Κατ' αρχήν ευχαριστούμε τον κ. Φωτίου για την ενημέρωση. Ήμασταν σίγουροι πως δεν υπήρξε επιλεκτική ενημέρωση -άλλωστε δεν ήμαστε από αυτούς που πιστεύουν ότι τα blogs και τα sites που ξεφυτρώνουν σα... μανιτάρια πρέπει να προηγούνται των παραδοσιακών ΜΜΕ σε ενημέρωση από τις πηγές, καθώς λίγοι είναι αυτοί που τις επικαλούνται. Απλώς μας προβλημάτισε το ότι η ανακοίνωση δεν είχε αναρτηθεί στο καλά ενημερωμένο site της παράταξης, καθώς και η επιμονή των Οικολόγων Πράσινων στο ποιος προηγήθηκε χρονικά...
Χωρίς πρόθεση να υποδείξουμε εμείς τις διαδικασίες, αλλά απλώς καταγράφοντας τα γεγονότα, με κριτική διάθεση όπως τα Νέα Μέσα Ενημέρωσης απαιτούν, κρατούμε την είδηση που μας δίνει ο κ Φωτίου, ότι η "Πρωτοβουλία" θα εξετάσει την πρόταση Τρεμόπουλου για συνεργασία, έστω την ύστατη ώρα.

Διαβάστε ακόμη

Ρίχνει γέφυρες στον Μπουτάρη ο Τρεμόπουλος
Μεταξύ τριών επιλέγει το Διαπαραταξιακό