Μύλος με υποτιθέμενη ανακοίνωση
της "Πρωτοβουλίας"
Γέφυρες στον Γιάννη Μπουτάρη ρίχνει ο Μιχάλης Τρεμόπουλος. Ο ευρωβουλευτής των Οικολόγων Πράσινων, ο οποίος είναι και ο υποψήφιος που προτείνει το κόμμα του για τη δημαρχία Θεσσαλονίκης, με επιστολή του προς τον επικεφαλής της δημοτικής παράταξης "Πρωτοβουλία για τη Θεσσαλονίκη" του ζητά να συμμετέχει στη συνεδρίαση της ερχόμενης Τρίτης 24 Αυγούστου 2010, στην οποία τα μέλη του Διαπαραταξιακού θα επιλέξουν τον δικό τους υποψήφιο.
Η επιστολή του κ. Τρεμόπουλου έχει ως εξής:
"Αγαπητέ Γιάννη,
η Διαπαραταξιακή Επιτροπή στη συνεδρίασή της στις 18 Αυγ 2010, με αντικείμενο την επιλογή κοινού υποψηφίου Δημάρχου για την αλλαγή σελίδας στη Δήμο Θεσσαλονίκης μετά από 24 χρόνια μονοκομματικής, αναχρονιστικής και αδιέξοδης πορείας, αποφάσισε να στείλει επιστολή στην "Πρωτοβουλία για τη Θεσσαλονίκη" και σε εσένα προσωπικά, καλώντας σε να συμμετάσχεις στη διαδικασία με ισότιμη κατάθεση της υποψηφιότητάς σου, υπό την προϋπόθεση δέσμευσής σου για αποδοχή του αποτελέσματος.
Η συνεδρίαση έχει προγραμματιστεί για την Τρίτη 24 Αυγούστου 2010, ώρα 8 μ.μ. στο ΣΙΤΥ.
Μπορούμε να είμαστε μαζί. Μπορούμε να στείλουμε το μήνυμα ότι η πόλη που ονειρευόμαστε είναι εφικτή γιατί είμαστε πολλοί που συμμεριζόμαστε την ανάγκη για αλλαγή!"

Μετά τη δημοσίευση της επιστολής ακολούθησε ανακοίνωση του στελέχους της "Πρωτοβουλίας", Ν. Φωτίου, με την οποία απορρίπτεται η πρόσκληση Τρεμόπουλου. Στο site της παράταξης Μπουτάρη πάντως, ως αυτήν την ώρα (21.00 της Παρασκευής 20 Αυγούστου 2010) δεν έχει αναρτηθεί η "απάντηση". Επίσης, η ίδια υποτιθέμενη απάντηση δεν έχει σταλεί με email σε όλα τα ΜΜΕ (σ.σ. το salonicanews είναι ένα από τα ΜΜΕ το οποίο, ενώ παίρνει τις ανακοινώσεις της "Πρωτοβουλίας" δεν δέχτηκε email με απαντητικό περιεχόμενο στην επιστολή Τρεμόπουλου). Αναρτήθηκε, όμως, από υποτιθέμενα ενημερωτικά blog.
Η κατάσταση με την επικοινωνία μεταξύ των παρατάξεων και κινήσεων που απαρτίζουν το "Διαπαραταξιακό" φαίνεται πως πηγαίνει από το κακό στο χειρότερο. Επίσης, την ίδια στιγμή που ο Μιχ. Τρεμόπουλος απλώνει το χέρι του προς τον Γιάννη Μπουτάρη, στρώνει με τον καλύτερο τρόπο το δρόμο στη δική του υποψηφιότητα: Ετοιμάζεται να δώσει συνέντευξη τύπου, το μεσημέρι της Δευτέρας 23 Αυγούστου 2010, στην αίθουσα της ΕΣΗΕΜ-Θ με θέμα καθαρά αυτοδιοικητικό, όπως την προώθηση και χρηματοδότηση πράσινων επενδύσεων από τους δήμους, με την ευκαιρία της κυκλοφορίας του αντίστοιχου βιβλίου του!