Φορείς της Θεσσαλονίκης τάσσονται στο πλευρό του υπουργού Εθνικής Άμυνας, Ευάγγελου Βενιζέλου, όσον αφορά την οργάνωση της έκθεσης DEGENSYS για τα συστήματα άμυνας, που οργανώνεται στη Θεσσαλονίκη, μετά το θόρυβο που προκλήθηκε από δημοσίευμα της εφημερίδας "Veto". Επιστολές συμπαράστασης απέστειλαν ο Εμπορικός Σύλλογος Θεσσαλονίκης, ο Σύνδεσμος Βιομηχανιών Βορείου Ελλάδος και ο Σύνδεσμος Εξαγωγέων Βορείου Ελλάδος.
Τα μέλη του δ.σ. του ΣΒΒΕ αναφέρουν στην επιστολή τους"Τα ευεργετικά οφέλη της πραγματοποίησης της έκθεσης αυτής, τόσο για την πόλη της Θεσσαλονίκης, όσο και για την Βόρεια Ελλάδα, είναι προφανή και συμβάλλουν αδιαμφισβήτητα στην ανάδειξη του στρατηγικού ρόλου της πόλης της Θεσσαλονίκης στην ευρύτερη γεωγραφική περιοχή της Νοτιοανατολικής Ευρώπης.
Ενέργειες όπως αυτή αναδεικνύουν στην πράξη την ευαισθησία του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας στην συνεπή εφαρμογή μιας πολιτικής περιφερειακής ανάπτυξης και αποκέντρωσης και ενδυναμώνουν τον δημόσιο εκθεσιακό φορέα της πόλης μας".
Από την πλευρά του, το δ.σ. του ΕΣΘ επισημαίνει: "Η διοργάνωση, στη Θεσσαλονίκη, της Διεθνούς Εκθέσεως Συμβατικών Συστημάτων για τη Διεθνή Άμυνα «DEFENSYS 2010» πιστεύουμε ότι θα αποτελέσει μια μεγάλη ευκαιρία για την πόλη μας, προκειμένου να καταστεί κέντρο αναφοράς στο συγκεκριμένο αντικείμενο στο χώρο της Νοτιοανατολικής Ευρώπης και της Ανατολικής Μεσογείου, αναβαθμίζοντας την εκθεσιακή της δραστηριότητα και δημιουργώντας νέες αναπτυξιακές ευκαιρίες και προοπτικές για την περιοχή.
Σε μια ιδιαίτερα δύσκολη οικονομική περίοδο, κατά την οποία οι επιχειρήσεις αντιμετωπίζουν τεράστιο πρόβλημα επιβίωσης και η ανεργία αυξάνεται κατακόρυφα, η Θεσσαλονίκη χρήζει άμεσης ανάγκης διοργάνωσης της «DEFENSYS 2010», η οποία αποτελεί μια διεθνή συνάντηση της παγκόσμιας αμυντικής βιομηχανίας και η οποία θα προσδώσει στην πόλη μας μια τεράστια αναγνωρισιμότητα, τονώνοντας, παράλληλα, το εμπόριο και την παροχή υπηρεσιών της περιοχής".
"Θεωρούμε ιδιαίτερα σημαντική τη μεταφορά της έκθεσης Defensys, η οποία τελεί υπό την αιγίδα του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας, στη Θεσσαλονίκη καθώς θα δώσει την ευκαιρία στις επιχειρήσεις της περιφέρειας να αποκτήσουν ευκολότερη πρόσβαση στην αμυντική βιομηχανία και στη βιομηχανία ασφάλειας", τονίζουν στην ανακοίνωσή τους τα μέλη του δ.σ. του Συνδέσμου Εξαγωγέων Βορείου Ελλάδος.

Διάβασε ακόμη:
Κόντρα Βενιζέλου - Τριανταφυλλόπουλου