Την ιδέα ρίχνει ο πρώην υπουργός του ΠΑΣΟΚ -και βουλευτής- Παντελής Οικονόμου. Μάλιστα, για το θέμα του ΦΠΑ κατέθεσε επερώτηση στη Βουλή, προς τον υπουργό Οικονομικών, Γιώργο Παπακωνσταντίνου, ενόψει της αύξησης του ΦΠΑ, η οποία αναμένεται να ενεργοποιηθεί, μετά από τη συμφωνία με την Τρόικα, την 1η Ιουλίου.
Συγκεκριμένα, ο κ. Οικονόμου, υπογραμμίζει: "Σύμφωνα με τα τελευταία διαθέσιμα στοιχεία, η μείωση των δημοσιονομικών μας ελλειμμάτων είναι σε καλό δρόμο. Ειδικότερα, οι δαπάνες περιορίζονται με ρυθμό ταχύτερο του αναμενόμενου. Σε αυτό το θετικό πλαίσιο για τα οικονομικά της χώρας, αρνητική παραφωνία αποτελεί η αναζωπύρωση του πληθωρισμού. Πράγματι, οι αυξήσεις των τιμών συμπιέζουν, ακόμα περισσότερο, τα λαϊκά εισοδήματα, ενώ συγχρόνως υπονομεύουν την ανταγωνιστικότητα μας, την αναπτυξιακή μας δυναμική και τη διεύρυνση της απασχόλησης".
Για τον κ. Οικονόμου, "ένας από τους λόγους των πληθωριστικών αυτών πιέσεων είναι οι αυξήσεις στους έμμεσους φόρους (Φ.Π.Α και φόροι κατανάλωσης) οι οποίες, εξ άλλου, δεν έχουν επιφέρει τα προσδοκώμενα αποτελέσματα καθ όσον αφορούν στην αύξηση των δημοσίων εσόδων"!
Ο πρώην υπουργός, ο οποίος δε φείδεται της κριτικής κατά της κυβέρνησης του κόμματός το, ρωτά τον υπουργό Οικονομικών αν σκοπεύει να επαναδιαπραγματευτεί με την Τρόικα την προγραμματισμένη για την 1η Ιουλίου αύξηση του ΦΠΑ κατά 2 ποσοστιαίες μονάδες, με σκοπό την ματαίωσή της...
Λέτε να πάρει απάντηση;