Ακόμη περιμένουν, στη Νιγρίτα, να δουν έστω έναν κάτοικο της περιοχής, να προσλαμβάνεται στα έργα που γίνονται στο σωφρονιστικό κατάστημα το οποίο χτίζεται εκεί. Το Μάρτιο του 2010, ο νυν πρόεδρος της Βουλής, Φ. Πετσάλνικος, κατά τη θεμελίωση του έργου, είχε υποσχεθεί ότι ο διορισμός προσωπικού, με το κριτήριο της εντοπιότητας θα ακολουθούνταν και σ αυτήν την περίπτωση, όμως, σύμφωνα με τη δήμαρχο Νιγρίτας, Αγγελική Μήκα, κάτι τέτοιο δεν έγινε...
Μάλιστα, όχι μόνον δεν έγιναν προσλήψεις, αλλά η κατασκευαστική εταιρία (η ΘΕΜΙΣ Κατασκευαστική) δεν έχει δώσει, ακόμη, τη σύμφωνη γνώμη της, για τη χρήση, από το δήμο, της γεώτρησης που προϋπήρχε εντός του οικοπέδου όπου γίνεται η ανέγερση των φυλακών. Το αποτέλεσμα είναι ο δήμος να μην μπορεί ούτε να ηλεκτροδοτήσει τη γεώτρηση, την οποία θεωρεί απαραίτητη για την υδροδότηση της περιοχής.
" Μπορεί να επιτυγχάνετε το στόχος σας, που είναι η αποσυμφόρηση των φυλακών , μπορεί να λύνετε ένα ουσιαστικό πρόβλημα που αφορά στις συνθήκες κράτησης, σας παρακαλώ όμως να μου υποδείξετε, σε περίπτωση που έχει διαφύγει της προσοχής μου, ποια είναι τα αντισταθμιστικά οφέλη για μια κοινωνία που αγωνίζεται ενάντια στο μαρασμό, ενάντια στην εγκατάλειψη, ενάντια στην απαξίωση από ένα υδροκέφαλο συγκεντρωτικό κράτος, δεκαετίες τώρα", τονίζει σε επιστολή της προς τον υπουργό Δικαιοσύνης, η δήμαρχος.
Επίσης, η κ. Μήκα δηλώνει ότι "ως Δήμαρχος είμαι απόλυτα πεπεισμένη ότι ο φυλακές δεν αποτελούν αναπτυξιακό έργο για την περιοχή, πείτε μου όμως ποια στοιχειώδη σχέση εμπιστοσύνης μπορεί να οικοδομηθεί ανάμεσα σε μια μικρή τοπική κοινωνία της περιφέρειας και στην κυβέρνηση ενός κράτους, όταν αθετείται η ελάχιστη δέσμευση σας για δημιουργία θέσεων απασχόλησης μέσω αυξημένης μοριοδότησης για τους μόνιμους κατοίκους του Δήμου Νιγρίτας, μιας περιοχής που μαστίζεται από την ανεργία και την κρίση".
Υπογραμμίζει ότι δεν είχε ζητηθεί η υπογραφή μνημονίου, ώστε να εξασφαλιστεί και ο δήμος, έναντι των υποσχέσεων κι εκφράζει την ευχή, έστω και τώρα, "οι δεσμεύσεις της κυβέρνησης σας για ένα κράτος που θα λειτουργεί σύγχρονα με διαφάνεια και με κοινωνική δικαιοσύνη για τους πολίτες, να είναι ειλικρινείς".