"Είμαι ανοιχτός και διαθέσιμος να μιλήσω μαζί τους, σε ανοιχτό διάλογο, οπουδήποτε και όποτε το θελήσουν. Θέλω να μιλήσω μαζί τους. Νομίζω ότι μπορώ να τους πείσω γιατί η μεγάλη τους πλειοψηφία, είναι νέοι άνθρωποι με αγωνία για το μέλλον. Εμείς σε αυτή την αγωνία, έχουμε μία απάντηση. Λειτουργική, αποτελεσματική, χρήσιμη. Μία πράσινη απάντηση".
Τη δήλωση αυτή έκανε ο ευρωβουλευτής των Οικολόγων Πράσινων, Μιχ. Τρεμόπουλος, με αφορμή, την επίθεση που δέχτηκε κατά τη διάρκεια της χθεσινής(Δευτέρα 31 Μαΐου 2010) πορείας για την καταδίκη της επιχείρησης του ισραηλινού ναυτικού στο στόλο που μετέφερε ανθρωπιστική βοήθεια στη Γάζα.
Σε ανακοίνωσή του, ο κ. Τρεμόπουλος, γνωστοποιεί ότι είναι η τρίτη φορά που γίνεται στόχος "τέτοιων ομάδων". Θεωρεί ότι διαφορά τους είναι η διαφορετική άποψη που έχουν για τη βία ("για μας, τους Οικολόγους Πράσινους, η αποκήρυξη κάθε μορφής βίας, είναι μία ασυμβίβαστη επιλογή", αναφέρει χαρακτηριστικά).
Στην ίδια ανακοίνωση θυμίζει τους νεκρούς της Marfin Και τον Αλέξη Γρηγορόπουλο ("Οι τρεις νεκροί εργαζόμενοι της Marfin δικαίως δημιούργησαν αγανάκτηση σε όλους όσους βλέπουν τους αγώνες τους να υποσκάπτονται και τα μηνύματά τους να διαστρεβλώνονται από ανεύθυνους και αδίστακτους επίδοξους εκφραστές τους. Δεν προβλημάτισαν όμως όλους όσους άρχισαν να φλερτάρουν με τη βίαιη αντιπαράθεση, μετά τη δολοφονία του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου", λέει).
Όσον αφορά το συγκεκριμένο επεισόδιο (σ.σ. του πέταξαν καφέ και νερό) υποστηρίζει ότι οι αντιεξουσιαστές ζήτησαν από τους Οικολόγους Πράσινους να κατεβάσουν το πανό τους, που είχε συνθήματα κατά της βίας κι όταν αρνήθηκαν, αντέδρασαν με αυτόν τον τρόπο. Θυμίζει, ακόμη, τις άλλες επιθέσεις σε βάρος του (στη διαμόρφωση οικοπέδου στη Ροτόντα σε πάρκο από "δημιουργικές κινήσεις πολιτών", όταν του επιτέθηκαν με εκφράσεις όπως: "πρασινίζεις τον καπιταλισμό" και "εξωραΐζεις το σύστημα" και τον εκρηκτικό μηχανισμό στα γραφεία των Οικολόγων Πράσινων από τις "Ομάδες Διάχυσης Επαναστατικής Θεωρίας και Πράξης").
Για τη Θεσσαλονίκη αναφέρει πως "για μας που οραματιζόμαστε έναν καλύτερο κόσμο και ζούμε στην πόλη που αποτέλεσε θέατρο σειράς πολιτικών δολοφονιών, στην πόλη που εξέθρεψε συμμορίες τύπου "Καρφίτσας", οι βίαιες πρακτικές θεωρούνται αδιανόητες".
Και κλείνει την ανακοίνωσή του με μια διάθεση να νουθετήσει, λέγοντας ότι "ένας άλλος κόσμος, δημιουργικός, δίκαιος, ειρηνικός και αλληλέγγυος είναι εφικτός. Και επειδή τα μέσα για να τον επιδιώξουμε δεν μπορεί παρά να ταυτίζονται με το στόχο αυτό, ελπίζω αυτοί οι νέοι να το συνειδητοποιήσουν γρήγορα. Δεν είναι ανάγκη κάθε γενιά να επαναλαμβάνει τα ίδια λάθη".