Οι Θεσσαλονικείς που επιλέγουν να μετακινηθούν στην πόλη με τα λεωφορεία του ΟΑΣΘ μετανιώνουν για την είσοδό τους σε αυτά. Επιβάτες (των γραμμών 17, 3 κ.ά.) καταγγέλλουν ότι σε πολλά λεωφορεία του ΟΑΣΘ (Οργανισμός Αστικών Συγκοινωνιών Θεσσαλονίκης) φέτος δεν λειτουργούν τα κλιματιστικά. Το ίδιο υποστηρίζουν και εργαζόμενοι του οργανισμού οι οποίοι αναγκάζονται να δουλέψουν κάτω από δύσκολες συνθήκες.
«Παρά τις επανειλημμένες διαμαρτυρίες μας και επισημάνσεις τα τελευταία χρόνια, κάθε καλοκαίρι αντιμετωπίζουμε τα ίδια προβλήματα. Έλλειψη ανταλλακτικών και μη οργανωμένη αντιμετώπιση στη συντήρηση - επισκευή των κλιματιστικών μηχανημάτων μας οδηγούν στην ίδια τραγική κατάσταση», αναφέρει σε ανακοίνωσή του το Συνδικάτο Εργαζομένων στον ΟΑΣΘ.
Ανάλογα προβλήματα με τα κλιματιστικά μηχανήματα στα αστικά λεωφορεία της Θεσσαλονίκης είχαν παρουσιαστεί και πέρυσι το καλοκαίρι, με αποτέλεσμα τις έντονες διαμαρτυρίες του επιβατικού κοινού. Δεν έλειψαν μάλιστα και οι περιπτώσεις που επιβάτες διαπληκτίστηκαν με οδηγούς λεωφορείων.