Μετά την άκαρπη συνάντηση που είχε αργά το μεσημέρι το προεδρείο της ΟΛΜΕ με τον γενικό γραμματέα του υπουργείου Οικονομικών κ. Πλασκοβίτη για το θέμα της μη περικοπής των αμοιβών που παίρνουν όσοι εκπαιδευτικοί εμπλέκονται στη διαδικασία των Πανελλαδικών Εξετάσεων, παρενέβη η υπουργός Παιδείας Άννα Διαμαντοπούλου.
Η κ. Διαμαντοπούλου απηύθυνε έκκληση προς τον συνδικαλιστικό φορέα των καθηγητών "να κατανοήσουν και να σεβαστούν ότι δεν μπορούν να είναι σε ομηρία 90.000 παιδιά και οι οικογένειές τους".
Η υπουργός τόνισε ότι στην περιφέρεια, σχεδόν το σύνολο των γραπτών των πανελλαδικών εξετάσεων έχει διορθωθεί και καταχωρηθεί και στο λεκανοπέδιο Αττικής απομένει το 25%. Χαρακτήρισε το θέμα της αποχής των βαθμολογητών σημαντικό και ευαίσθητο και γι’ αυτό το λόγο, όπως είπε, ενημέρωσε σήμερα τον πρωθυπουργό και τους αρχηγούς των κομμάτων. Για όλους, τόνισε, έρχεται η στιγμή που βάζουν πάνω από όλα την ευθύνη.
Η υπουργός διαβεβαίωσε ότι μέχρι τις 25 Ιουνίου θα έχει ολοκληρωθεί η διαδικασία και ότι όλα θα είναι έτοιμα για να ανακοινωθούν οι βαθμοί.
Εν τω μεταξύ αύριο θα συνεδριάσει η ΟΛΜΕ, η οποία έχει αποφασίσει τη συνέχιση της αποχής των βαθμολογητών μέχρι και την Παρασκευή, για να πάρει τις σχετικές αποφάσεις μετά τις σημερινές εξελίξεις από τη συνάντηση στο υπουργείο Οικονομικών.