Σε καθεστώς επιτροπείας είναι, σύμφωνα με το δήμαρχο Θεσσαλονίκης, Βασ. Παπαγεωργόπουλο, η Ελλάδα. Όπως υπογράμμισε ο κ. Παπαγεωργόπουλος, "οι αντιδράσεις σε όλα αυτά έχουν αρχίσει" και κάλεσε τους πολίτες να απομονώσουν "περιθωριακά και αντικοινωνικά στοιχεία που θέλουν να οδηγήσουν την ελληνική κοινωνία στο χάος".
«Μετά από μια κακή διαχρονική και διακομματική οικονομική πολιτική από το 1981 μέχρι σήμερα μας οδήγησε στην πόρτα του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου με τους χειρότερους όρους. Φθάσαμε στο σημείο να δανειζόμαστε με επιτόκιο 5%, ένα επιτόκιο που είναι πάρα πολύ υψηλό, που δεν θα βοηθήσει την χώρα μας να μειώσει το δημόσιο χρέος της τάξεως των 400 δις. ευρώ», υπογραμμίζει ο κ. Παπαγεωργόπουλος!
Εκφράζει την πεποίθηση ότι «θα υπάρξει μεγάλος κίνδυνος κοινωνικής έκρηξης με την αύξηση της ανεργίας, που μπορεί να φθάσει το 20%. Με τους πλέον μετριοπαθείς υπολογισμούς, μέσα στα επόμενα 2-3 χρόνια, θα γίνουμε φτωχότεροι κατά 30-50%».
Όπως υπογραμμίζει ο κ. Παπαγεωργόπουλος, «κάτω από αυτές τις περιστάσεις η χώρα μας έχει περιέλθει σε καθεστώς επιτροπείας, σε καθεστώς στενής παρακολούθησης. Οι αντιδράσεις σε όλα αυτά έχουν αρχίσει με μεγάλες πορείες και διαδηλώσεις. Καλώ ως Δήμαρχος Θεσσαλονίκης, στο πλαίσιο των διεκδικητικών αγώνων, να απομονώσουμε τα περιθωριακά και αντικοινωνικά εκείνα στοιχεία που θέλουν να οδηγήσουν της ελληνική κοινωνία στο χάος».