Πριν από λίγες ημέρες το ιστολόγιο troktiko αναδημοσίευσε την έκκληση για βοήθεια μίας νεαρής κοπέλας η οποία πάσχει από σπαστική τετραπάρεση. Ήρθαμε σε επικοινωνία με την Ιωάννα και ζητήσαμε την έγκρισή της για να προχωρήσουμε σε μία σειρά από ενέργειες οι οποίες έχουν ως στόχο τη συγκέντρωση ορισμένου χρηματικού ποσού. Με τα χρήματα αυτά η Ιωάννα θα μπορέσει να συνεχίσει τη θεραπεία που άρχισε το 2008 σε ιδιωτική κλινική στη Μόσχα. Πρώτη μας κίνηση ήταν η δημιουργία ιστολογίου με την ονομασία «helpioanna.blogspot.com». Δημιουργήσαμε επίσης μία ομάδα (group) στην ιστοσελίδα κοινωνικής δικτύωσης facebook.com με τίτλο «Για την Ιωάννα».
Αυτό που προέχει τώρα είναι να γίνει ευρέως γνωστό το πρόβλημα της Ιωάννας και για το λόγο αυτό ζητούμε τη δική σας στήριξη. Διαθέτουμε αρκετά έγγραφα, τα οποία μας έχει δώσει η Ιωάννα και αποδεικνύουν ότι η ανάγκη της είναι πραγματική.

Ποια είναι η Ιωάννα;
Γεννήθηκε στις 14 Οκτωβρίου του 1983 στην Αλβανία. Είναι Βορειοηπειρώτισσα. Από το 1990 κατοικεί στην Αθήνα. Σπουδάζει πολιτικές επιστήμες στο Πάντειο Πανεπιστήμιο και μιλάει 4 γλώσσες. Ιατρικά λάθη στη διάρκεια του τοκετού της μητέρας της είχαν ως αποτέλεσμα την πρόκληση σημαντικών βλαβών στο νευρικό σύστημα της Ιωάννας. Λίγα χρόνια αργότερα οι γιατροί διέγνωσαν ότι πάσχει από σπαστική τετραπέραση. Μοναδική της ελπίδα πλέον είναι μία πειραματική μέθοδος θεραπείας μέσω βλαστοκυττάρων.

Τραπεζικός λογαριασμός
Ο τραπεζικός λογαριασμός στον οποίο οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να καταθέτουν το ποσό που επιθυμούν είναι: ΤΡΑΠΕΖΑ ΠΕΙΡΑΙΩΣ 5032 040480 151. Δικαιούχος εμφανίζεται το όνομα Εγιόνα Σπιράκο, δηλαδή το όνομα της Ιωάννας όπως αυτό αναγράφεται στο διαβατήριό της. Η Ιωάννα χρειάζεται 12.080 ευρώ για τα νοσήλια της κλινικής στη Μόσχα και περίπου 6.000 ευρώ για την αγορά των εισιτηρίων και την κάλυψη άλλων τρεχουσών αναγκών. Τα επιπλέον χρήματα που θα συγκεντρωθούν, έπειτα από απόφαση της Ιωάννας, θα διατεθούν στο Δημοτικό Βρεφοκομείο Θεσσαλονίκης «Ο Άγιος Στυλιανός».