Για σήμερα Δευτέρα 22 Μαρτίου 2010, στη Θεσσαλονίκη έχουν προγραμματιστεί οι εξής εκδηλώσεις:
* Από τις 7 πμ, ωρομίσθιοι εκπαιδευτικοί, όλων των ειδικοτήτων, θα συγκεντρωθούν στη διεύθυνση πρωτοβάθμιας - δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης δυτικής Θεσσαλονίκης για να διαμαρτυρηθούν για το ότι η ωρομισθία συνεχίζει να υπάρχει.

* Στις 9 πμ ημερίδα με θέμα: «Διαχείριση Στερεών Απόβλητων» στο Αμφιθέατρο του Τεχνικού Επιμελητηρίου (Μ.Αλεξάνδρου 49), Τεχνικό Επιμελητήριο Ελλάδος-

* Στις 10:30 πμ ο δήμος Αμπελοκήπων οργανώνει δενδροφύτευση με την συμμετοχή τριών σχολείων του Δήμου μας (ένα τμήμα Γυμνασίου και δύο τμήματα Δημοτικών Σχολείων: 5ο και 6ο), στο Στρατόπεδο «ΜΕΓΑΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ».

* Στις 11 πμ, η Δημοτική Αστυνομία Θεσσαλονίκης, στο πλαίσιο των κοινωνικών της παρεμβάσεων, θα επισκεφτεί, το Κέντρο Ημερήσιας Φροντίδας Ηλικιωμένων, (Λεωφόρος Τζων Κέννεντι 56, Βίλλα Άμποτ, Πανόραμα) που φιλοξενεί 17 ηλικιωμένους άνδρες και γυναίκες.

* Στις 11:30 πμ, ταξίδι στο χρόνο, από την αρχαϊκή υδρία έως τις ηλεκτρομηχανές και τον ατμολέβητα για την υδροδότηση, θα κάνουν πάνω από 100 παιδιά δημοτικών σχολείων της Θεσσαλονίκης, στο Μουσείο Ύδρευσης που λειτουργεί εκ νέου η ΕΥΑΘ Α.Ε.

* Στις 12 το μεσημέρι, τη νέα ηγεσία της Αστυνομίας στη Βόρεια Ελλάδα, με επικεφαλής τον επιθεωρητή Βορείου Ελλάδος αντιστράτηγο Κωνσταντίνο Κασαπάκη, θα δεχθεί ο Νομάρχης Παναγιώτης Ψωμιάδης, στο γραφείο του στη Νομαρχία.

* Στη 1 μμ, η Συντονιστική Επιτροπή Επαγγελματιών για το Μετρό παραχωρεί συνέντευξη Τύπου, στην αίθουσα συνεδριάσεων του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Θεσσαλονίκης (Αριστοτέλους 24, 1ος όροφος). Στη συνέντευξη Τύπου θα παρουσιαστεί η κακή κατάσταση στην οποία έχουν περιέλθει οι επιχειρήσεις στις περιοχές που αναπτύσσονται τα εργοτάξια του Μετρό.

* Στις 2:30 μμ, οργανώνεται συνάντηση Νέων Αγροτών και των αιτησάντων ένταξη στο πρόγραμμα Νέων Γεωργών του Νομού Θεσ/νίκης, στην αίθουσα συνεδριάσεων του Νομαρχιακού Συμβουλίου Θεσ/νίκης με πρόσκληση της Ένωσης Νέων Αγροτών Θεσ/νίκης.

* Στις 6:30 μμ, η Κομματική Οργάνωση Θεσσαλονίκης του ΚΚΕ διοργανώνει εκδήλωση με θέμα «η επίθεση στην εκπαίδευση με αφορμή τις εξαγγελίες της κυβέρνησης» τη Δευτέρα 22 Μάρτη στις 6:30μ.μ. στο αμφιθέατρο της Πολυτεχνικής Σχολής του ΑΠΘ «Ι.Μ. Παναγιωτόπουλος». Ομιλητής της εκδήλωσης θα είναι ο Νίκος Σοφιανός, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ.

* Στις 6:30 μμ ηημερίδα οργανώνει ο Δήμος Εχεδώρου σε συνεργασία με το Διαβαλκανικό Κέντρο Περιβάλλοντος και το Α-ΤΕΙΘ στο ξενοδοχείο Porto Palace, Θεσσαλονίκη.

* Στις 7 μμ, εκδήλωση για τον εορτασμό της Παγκόσμιας Ημέρας Ποίησης ,στην Κεντρική Δημοτική Βιβλιοθήκη (Εθν.Αμύνης 27), οργανώνει η Αντιδημαρχία Πολιτισμού

* Στις 7 μμ, δύο φοιτητές του Τμήματος Κινηματογράφου του Α.Π.Θ., ο Μενέλαος Παμπουκίδης και ο Στέλιος Αλεξανδράκης που δημιούργησαν τη μονόλεπτη ταινία «Ο 3ος Παγκόσμιος Πόλεμος για το Νερό» θα τιμηθούν, στο πλαίσιο εορτασμού της Παγκόσμιας Ημέρας Νερού, από τη ΔΕΥΑΚ του Δήμου Κουφαλίων. Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στο Πνευματικό Κέντρο Κουφαλίων «Κ. Χατζάκος».

* Στις 7 μμ, εκδήλωση παρουσίασης της Εγκυκλίου του Προκαθήμενου της Καθολικής Εκκλησίας στην Ενοριακή Αίθουσα «Πολιτισμός της Αγάπης»της Καθολικής Εκκλησίας (Φράγκων 19).

* Στις 7:30 μμ, υπό την αιγίδα του Δήμου Θεσσαλονίκης η Μη Κυβερνητικοί Οργάνωση «ΝΕΟΙ» διοργανώνει εκδήλωση με θέμα την «Ασφαλή και σωστή χρήση του Διαδικτύου από παιδιά και νέους». Η ημερίδα θα πραγματοποιηθεί στην αίθουσα τελετών του Πανεπιστημίου «ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ».

* Στις 7:30 μμ, παράσταση της 24ης Μαθητικής Θεατρικής Συνάντησης, η οποία εντάσσεται στο πλαίσιο του 1ου Φεστιβάλ Παιδείας και Πολιτισμού που διοργανώνουν ο δήμος και η Δημοτική Κοινωφελής Επιχείρηση Καλλιτεχνικής Παιδείας και Πολιτισμού Συκεών, με το έργο «Οι μάγισσες με τα χρώματα» του Γιάννη Ξανθούλη, από το 4ο δημοτικό σχολείο, στο Κλειστό Δημοτικό Θέατρο (Ρ.Φεραίου και Μεγάρων), με ελεύθερη είσοδο.

* Στις 8:15 μμ, ομιλία του κ. Σταμπολίδη, καθηγητή Αρχαιολογίας του Πανεπιστημίου Κρήτης, με θέμα «Ελεύθερνα, νεκρόπολη Ορθής Πέτρας: αναζητώντας τις γυναίκες» που θα πραγματοποιηθεί στο Αρχαιολογικό Μουσείο Θεσσαλονίκης (σε συνεργασία με τον Σύλλογο Αποφοίτων Φιλοσοφικής Σχολής ΑΠΘ «Φιλόλογος»).

* Στις 8:30 μμ, πολιτιστική πολυθεματική εκδήλωση για την Παγκόσμια Ημέρα Ποίησης διοργανώνουν ο Δικηγορικός Σύλλογος Θεσσαλονίκης και η Επιτροπή Πολιτισμού του Δ.Σ.Θ., στη μουσική σκηνή «Αίγλη» (Αγίου Νικολάου 3 & Κασσάνδρου). Η εκδήλωση θα πλαισιωθεί από μουσική, ποίηση, τραγούδι και χορό με συντελεστές δικηγόρους-μέλη του Δ.Σ.Θ.