24ωρη απεργία σε όλο το δημόσιο κήρυξε για τις 16 Μαρτίου η ΑΔΕΔΥ, ως αντίδραση στα νέα κυβερνητικά μέτρα. Την απόφαση έλαβε, σήμερα η εκτελεστική επιτροπή της ΑΔΕΔΥ στη βάση και των κατευθύνσεων του γενικού συμβουλίου της οργάνωσης που είχε προηγηθεί. Η ΑΔΕΔΥ κατηγορεί την κυβέρνηση για πολιτική μείωσης του εισοδήματος και των αποδοχών καθώς και για επιβάρυνση του κλίματος στα ασφαλιστικά συνταξιοδοτικά δικαιώματα.
Η ΑΔΕΔΥ προτείνει, επίσης, νέα πανελλαδική πανεργατική απεργία σε συντονισμό με τη ΓΣΕΕ σε ημερομηνία αμέσως μετά το συνέδριο της γενικής συνομοσπονδίας.
Επίσης, τη Δευτέρα 8 Μαρτίου 2010, Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας, η ΑΔΕΔΥ θα πραγματοποιήσει παρέμβαση για το Ασφαλιστικό με αιχμή τα όρια ηλικίας συνταξιοδότησης των γυναικών και θα δώσει συνέντευξη Τύπου στην Αθήνα.
Την Τετάρτη 3 Μαρτίου θα πραγματοποιήσει παράσταση διάβημα στο υπουργείο Οικονομικών αντιπροσωπεία συνδικαλιστικών στελεχών.
Τέλος, την Τετάρτη 10 Μαρτίου θα παραδώσει διάβημα αντιπροσωπείας συνδικαλιστικών στελεχών στο Γενικό Λογιστήριο του Κράτους όπου θα έχει κατευθυνθεί και το συλλαλητήριο της ΠΟΕ-ΟΤΑ.