Αφού επισημάνουμε, για άλλη μία φορά, την υποκρισία με τα υποτιθέμενα ενημερωτικά blogs, τα οποία δεν κάνουν τίποτε άλλο από το να αναμεταδίδουν ειδήσεις που έχουν, ήδη, μεταδοθεί, έχουμε στη διάθεσή μας νέα στοιχεία για τη δράση της "Συμμορίας με τα Χακί" και σας τα παραθέτουμε αμέσως. Τελικά, έχουν συλληφθεί τα περισσότερα μέλη της σπείρας. Πρόκειται για δύο Έλληνες και πέντε Αλβανούς.
Οι συλλήψεις έγιναν στα σπίτια τους, μετά από συντονισμένη επιχείρηση της Ελληνικής Αστυνομίας και επιβεβαιώνεται, πλέον, ότι συνεργάζονταν με σπείρα που έκλεβε αυτοκίνητα.
Οι δύο από αυτούς είχαν αναλάβει την ανάληψη των χρημάτων με τις κλεμμένες κάρτες. Ο ένας Έλληνας περίμενε στην τράπεζα τον Αλβανό που του έφερνε τις κάρτες και έκανε τις αναλήψεις από την τράπεζα.
Ο άλλος Έλληνας (με το μικρό όνομα Νικήτας), ηλικίας 50 χρονών, υπάλληλος σε εταιρία security, προμήθευσε με τα περίστροφα και τις καραμπίνες τη σπείρα. Μαζί με τον 50χρονο, αρχικά προσήχθη και ο γιος του, επίσης υπάλληλος σε εταιρία security. Στη συνέχεια αφέθηκε ελεύθερος καθώς δεν προέκυψε να έχει καμία σχέση με τη συμμορία.
Συνολικά τα περιστατικά σε βάρος ζευγαριών που παραδέχτηκαν ότι διέπραξαν τα μέλη της συμμορίας είναι 10.
Όπως πρώτο μετέδωσε το Salonicanews κι αναμετέδωσαν "ενημερωτικά" blog, τα μέλη της σπείρας εντοπίστηκαν μέσω τους συστήματος παρακολούθησης κινητών τηλεφώνων.
Ο εγκέφαλος της σπείρας ήταν Αλβανός (με το ψευδώνυμο Τόνυ). Όσο για τα μέλη της σπείρας, φαίνεται ότι αρέσκονταν στη... μεγάλη ζωή, αφού μετακινούνταν με όχημα μάρκας BMW.
Ήταν, δε, ιδιαίτερα προσεκτικοί στις κινήσεις τους: Ανήμερα των Θεοφανείων αποπηράθηκαν να χτυπήσουν ένα ακόμη ζευγάρι κοντά στη λίμνη του Αγίου Βασιλείου. Δεν έδρασαν καθώς αντιλήφθηκαν την παρουσία οχήματος (συμβατικό όχημα της ΕΛ.ΑΣ.)
Χρήματα στους παθόντες, πάντως, δε φαίνεται να αποδόθηκαν. Όπως υποστήριξαν οι συλληφθέντες τα χρήματα που συγκέντρωσαν από τη δράση τους, τα έχασαν στο καζίνο.
Και μια τραγική ειρωνία: Το αυτοκίνητο ενός εκ των Αλβανών δραστών είχε σπασμένο τζάμι. Ο ίδιος υποστήριξε ότι είχε πέσει θέμα κλοπής...

ΥΓ. Με την υπόθεση της "Συμμορίας με τα Χακί" φάνηκε, για άλλη μία φορά, η υποκρισία των λεγόμενων "ενημερωτικών Blog". Αποδείχτηκε περίτρανα ότι πρόκειται για μια παρεούλα, η οποία ανταλλάσσει μεταξύ της ειδήσεις και αναρτήσεις, για να πετυχαίνει μεγάλο αριθμό δημοσιευμάτων καθημερινά, που αυξάνει κατακόρυφα (γνωστό το πώς) τον αριθμό των "χτυπημάτων". Η ίδια είδηση, με τα ίδια στοιχεία, κυκλοφορούσε σε όλα τα Blogs, χωρίς το παραμικρό επιπλέον στοιχείο. Οι πιο "έντιμοι" δημοσίευαν από ποιον το είχαν πάρει, με αποτέλεσμα η "πατρότητα" της είδησης να χάνεται στο Διαδίκτυο, αφού, μετά από έναν κύκλο επέστρεφες στο ίδιο Blog, ως αυτό που είχε δημοσιεύσει, αρχικά, την είδηση.
Καθώς το Salonicanews είναι εκτός αυτού του κυκλώματος, δεν αναφερόταν ΠΟΥΘΕΝΑ, ούτε αυτό, ούτε καν ο ρεπόρτερ Τάσος Ασλανίδης, ο οποίος ΗΤΑΝ ΑΥΤΟΣ ΠΟΥ ΕΙΧΕ ΠΡΩΤΟΣ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ, από τις 23.30 το βράδυ της Πέμπτης 4 Φεβρουαρίου 2010, όταν και τη δημοσιοποίησε, μέσω του site μας.
Το Salonicanews δεν διεκδικεί τον τίτλο του καλύτερου ενημερωτικού site. Θα ήταν ηλιθιότητα κάτι τέτοιο. Διεκδικεί το χώρο του στην ενημέρωση: Να δίνει ειδήσεις για τη Θεσσαλονίκη, ή που ενδιαφέρουν τη Θεσσαλονίκη και να αναφέρει άλλα ΜΜΕ όταν τα χρησιμοποιεί για να πάρει στοιχεία. Αποφεύγει, κατά το δυνατόν, το copy paste και στηρίζεται στη βοήθεια ΔΥΟ συναδέλφων, που κάνουν ό,τι κάνουν για το κέφι τους. Έτσι θα συνεχίσει. Κι ας είναι εκτός γραμμής...