Επιστρέφουν στο λιμάνι της Θεσσαλονίκης, εμπορεύματα και φορτία που είχαν... αλλάξει ρότα προς άλλα λιμάνια, μετά τις περσινές πολύμηνες κινητοποιήσεις των εργαζομένων, κόντρα στην παραχώρηση του Σταθμού Εμπορευματοκιβωτίων, του Οργανισμού Λιμένα Θεσσαλονίκης. Σύμφωνα με τα στατιστικά στοιχεία του Οργανισμού, υπάρχει αύξηση της διακίνησης των εμπορευματικιβωτίων από τον ΣΕΜΠΟ του λιμανιού. Αυτό, πάντως, δε σημαίνει ότι το λιμάνι της Θεσσαλονίκης ωφελήθηκε από τις κινητοποιήσεις στον Πειραιά.
Συγκεκριμένα, το εννιάμηνο Ιανουαρίου-Σεπτεμβρίου 2009 καταγράφηκε αύξηση 10,2%. Αντίστοιχη άνοδος εκτιμάται ότι σημειώθηκε και τον Οκτώβριο.
Αναλυτικότερα, διακινήθηκαν 192.243 TEUs (που είναι η μονάδα μέτρησης εμπορευματοκιβωτίων), έναντι 174.429 στο αντίστοιχο περσινό διάστημα. Σε αντίθεση με τα κοντέινερ, σημαντική μείωση κατεγράφη -λόγω και της οικονομικής κρίσης- στο συμβατικό φορτίο που φθάνει το -34,13%.
Ως αποτέλεσμα, ο συνολικός όγκος εμπορευμάτων (συμβατικό φορτίο και εμπορευματοκιβώτια), που διακινήθηκαν μέσω ΟΛΘ, κατέγραψε πτώση 10,7%, σε σχέση με το αντίστοιχο περσινό διάστημα, στους 10.499.423 τόνους, έναντι 11.758.741 πέρυσι.
Μειώθηκε, όμως, για το λιμάνι της Θεσσαλονίκης και ο αριθμός των εμπορικών πλοίων που έδεσαν Θεσσαλονίκη. Στο ίδιο χρονικό διάστημα έπιασαν λιμάνι στη Θεσσαλονίκη 1.434 πλοία, έναντι 1.753 πέρυσι (δηλαδή 319 πλοία λιγότερα ή, για όσους προτιμούν τα ποσοτά, μείωση -18,20%).
Αυτό προκύπτει από τα επίσημα συγκεντρωτικά στατιστικά του Οργανισμού Λιμένος Θεσσαλονίκης.
Από τα ίδια στοιχεία προκύπτει ότι ελαφρώς μειωμένος κατά 1,64%, ήταν ο αριθμός των επιβατών, που ταξίδεψαν μέσω Θεσσαλονίκης στο εννιάμηνο. Συγκεκριμμένα ταξίδεψαν 145.231 επιβάτες, έναντι 147.655 πέρυσι.
Καλύτερα είναι, πάντως, τα μηνύματα για τον Οκτώβριο και σε ό,τι αφορά το συμβατικό φορτίο. Τον Οκτώβριο, τα κοντέινερ στον ΟΛΘ εκτιμάται ότι ήταν αυξημένα κατά 10%-12% σε σχέση με πέρυσι. Παρέμειναν στα ίδια επίπεδα με τον Σεπτέμβριο, καθώς τα επίσημα στατιστικά στοιχεία θα είναι διαθέσιμα στο τέλος Νοεμβρίου.
Όσο για το συμβατικό φορτί, τον Οκτώβριο υπολογίζεται ότι διακινήθηκαν περίπου 400.000 τόνοι, έναντι 210.000 τόνων το Σεπτέμβριο. Πάντως, οι συγκεκριμένοι όγκοι, αν και αυξημένοι, πόρρω απέχουν από τους αντίστοιχους του έτους-ρεκόρ 2007.
Προκύπτει, τέλος ότι οι κινητοποιήσεις στο λιμάνι του Πειραιά δεν έχουν μέχρι στιγμής "εκτρέψει" προς Θεσσαλονίκη σημαντικά φορτία, που να αλλάζουν τα στατιστικά δεδομένα για την εμπορευματική κίνηση.