Λόγους δημόσιας τάξης επικαλείται ο Άρειος Πάγος και μεταφέρει την έδρα της δίκης των αστυνομιικων για τη δολοφονία του 15χρονου Αλέξη Γρηγορόπουλου, πριν, περίπου, έναν χρόνο, στα Εξάρχεια. Έτσι, αντί για τη Χαλκίδα, οι δύο αστυνομικοί θα δικαστούν στην Άμφισσα.
Το Ποινικό Τμήμα του Αρείου Πάγου με διαδικασία κανονισμού αρμοδιότητας παρέπεμψε από το Μεικτό Ορκωτό Δικαστήριο Χαλκίδας στο ΜΟΔ Άμφισσας την εκδίκαση τη υπόθεσης. Στο εδώλιο πρόκειται να καθίσουν οι αστυνομικοί Επ. Κορκονέας και Βασ. Σαραλιώτης.
Μάλιστα, η αστυνομική διεύθυνση της Χαλκίδας, επεσήμανε με έγγραφό της προς το αρχηγείο της ΕΛ.ΑΣ., ότι το τελευταίο χρονικό διάστημα, με μηνύματα στο Διαδίκτυο, ομάδες αντιεξουσιαστών καλούσαν η μία την άλλη στην πόλη, για να διαμαρτυρηθούν κατά τη διάρκεια της δίκης. Μάλιστα,ο Εμπορικός Σύλλογος της πόλης ζήτησε αλλαγή έδρας της δίκης.
Στην απόφαση αναφέρεται ότι κατά την ποινική δικονομία επιτρέπεται η παραπομπή μιας υπόθεσης σε άλλο ομοειδές δικαστήριο όταν υπάρχουν, μεταξύ άλλων, σοβαροί λόγοι που ανάγονται στη δημόσια ασφάλεια και τάξη. Τέτοιοι λόγοι συντρέχουν στη συγκεκριμένη περίπτωση, κατά το Ποινικό Τμήμα αλλά και τον εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, αφού είναι γνωστά τα γεγονότα που ακολούθησαν το περιστατικό του θανάσιμου τραυματισμού του μαθητή στην Αθήνα, στη Θεσσαλονίκη και άλλες πόλεις.