Για σήμερα είναι προγραμματισμένες οι εξής εκδηλώσεις:
* Σε νέα 48ωρη απεργία προχωρούν από σήμερα οι εργαζόμενοι στον Οργανισμό Λιμένος Πειραιώς ΟΛΠ [OLPr.AT] ).

* Με τον πρόεδρο της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης του ΟΑΣΕ, Joao Soares, θα συναντηθεί σήμερα ο πρόεδρος της Βουλής, Δημήτρης Σιούφας, μετά τη λήξη των εργασιών που πραγματοποιήθηκαν στο Καβούρι, των φθινοπωρινών συναντήσεων της Κ.Σ. του οργανισμού για την Ασφάλεια και τη Συνεργασία στην Ευρώπη.

* Στο έκτακτο Συμβούλιο Υγείας της Ευρωπαϊκής Ένωσης που θα πραγματοποιηθεί σήμερα στο Λουξεμβούργο, θα λάβει μέρος η υπουργός Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου. Αποκλειστικό θέμα του Συμβουλίου είναι η αντιμετώπιση της νέας γρίπης ΑΗ1Ν1.

* Στις 9 μ.μ. η έναρξη των εργασιών της τακτικής συνέλευσης της Ιεράς Συνόδου της Ιεραρχίας της Εκκλησίας της Ελλάδος.

* Στις 9 π.μ. συνάντηση της υπουργού Οικονομίας, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας, Λούκας Κατσέλη με την Ένωση Ελλήνων Εφοπλιστών.

* Στις 9:30 επίσκεψη της υπουργού Παιδείας, Διά Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων, Άννας Διαμαντοπούλου, στη Γενική Γραμματεία Έρευνας και Τεχνολογίας (Λ. Μεσογείων 14-18). Στις 11 π.μ. η υπουργός θα παραστεί στην τελετή έπαρσης της σημαίας για την επέτειο της απελευθέρωσης των Αθηνών, στον Ιερό Βράχο της Ακρόπολης.

* Στις 10 π.μ. στο Νομαρχιακό Μέγαρο Χανίων συνέντευξη Τύπου σχετικά με τα αποτελέσματα των ελέγχων του Μικτού Κλιμακίου της Ν.Α.Χ. στην αγορά.

* Στις 10:30 π.μ. συνάντηση της Λούκας Κατσέλη με την διοίκηση του Οργανισμού Λιμένος Πειραιώς (ΟΛΠ).

* Στις 11 π.μ. ο πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου θα παραστεί στον Ιερό Βράχο της Ακρόπολης, στις εκδηλώσεις για την επέτειο της απελευθέρωσης της πόλης των Αθηνών από τα γερμανικά στρατεύματα κατοχής που διοργανώνει ο Δήμος Αθηναίων.

* Στις 11 π.μ. συνάντηση της βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας, Ντόρας Μπακογιάννη, με τον πρώην αναπληρωτή υπουργό Εξωτερικών των ΗΠΑ και πρόεδρο του «Brookings Institution» Στρόουμπ Τάλμποτ.

* Στις 11:30 π.μ. συνάντηση της υπουργού Οικονομίας, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας, Λούκας Κατσέλη, με το διοικητικό συμβούλιο της Πανελλήνιας Ναυτικής Ομοσπονδίας ΠΝΟ .

* Στις 11:30 π.μ. ο Νομάρχης Θεσσαλονίκης, Παναγιώτης Ψωμιάδης θα δεχθεί 15 αθλητές του Κυπριακού Συλλόγου «Περικλής Δημητρίου» που θα συμμετάσχουν στον Αλεξάνδρειο Δρόμο.

* Στις 12 το μεσημέρι συνεδριάζει υπό την προεδρία του Δημήτρη Σιούφα η Οργανωτική Επιτροπή της Νέας Δημοκρατίας στα γραφεία του κόμματος.

* Στις 12 το μεσημέρι ο Νομάρχης Θεσσαλονίκης, Παναγιώτης Ψωμιάδης θα δεχθεί τον υπερνομάρχη Κορυτσάς, Ίλο Μίλο.

* Στη 1 μ.μ. ο πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κάρολος Παπούλιας θα δεχθεί τον πρόεδρο της γερουσίας του Καζακστάν και αντιπρόεδρο της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης του ΟΑΣΕ, Kassym-Jomart Tokayev.

* Στη 1 μ.μ. επίσκεψη του πρωθυπουργού, Γιώργου Παπανδρέου, στις Ολυμπιακές Εγκαταστάσεις Ελληνικού και Φαλήρου. Ο κ. Παπανδρέου θα συνοδεύεται από τους υπουργούς Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής, Τίνα Μπιρπίλη, Πολιτισμού και Τουρισμού, Παύλο Γερουλάνο και τον αρχιτέκτονα - πολεοδόμο, Josep Acebillo.

* Στις 12:30 μ.μ. στα γραφεία του Συνδέσμου Βιομηχανιών Βορείου Ελλάδος (ΣΒΒΕ) συνέντευξη Τύπου του προέδρου του ΣΒΒΕ, Ν. Πέντζου και του γενικού διευθυντή της Eurobank [EFGr.AT] EFG, Γ. Μαρίνου με θέμα τη δομή, το περιεχόμενο και τις στρατηγικές επιδιώξεις των συνεδριακών εκδηλώσεων: «ΣΒΒΕ – Eurobank EFG: Βιομηχανία 2020. Περιφερειακή Ανάπτυξη - Καινοτομία - Εξωστρέφεια».

* Στις 6:30 μ.μ. στη Δημοτική Βιβλιοθήκη Θεσσαλονίκης, διεπιστημονική εκδήλωση με θέμα: «Γιάννης Ρίτσος, ποιητής της λογιοσύνης του λαού», που διοργανώνει με αφορμή τα 100 χρόνια από τη γέννηση του ποιητή, το Εργαστήριο Συγκριτικής Γραμματολογίας του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης (ΑΠΘ).

* Στις 7 μ.μ. τα εγκαίνια του νέου Δημαρχείου Θεσσαλονίκης (πρ. στρατόπεδο Τσιρογάννη) από τον Δήμαρχο, Βασίλη Παπαγεωργόπουλο.

* Στις 7 μ.μ. ο Αντώνης Αντωνιάδης, ομότιμος καθηγητής Μικροβιολογίας της Ιατρικής Σχολής του ΑΠΘ, Πρόεδρος του Ελληνικού Ινστιτούτου Pasteur και μέλος της Εθνικής Επιτροπής Πανδημίας Γρίπης, θα συζητήσει μαζί μας για τις μεταλλάξεις που υφίσταται ο ιός, για τα συμπτώματα της γρίπης και τις ομοιότητες με συμπτώματα άλλων ασθενειών, τους λόγους για την ετήσια αλλαγή του σχετικού εμβολίου και τους τρόπους προφύλαξης. Στο Κέντρο Διάδοσης Επιστημών και Μουσείο Τεχνολογίας ΝΟΗΣΙΣ

* Στις 7:30 μ.μ. η ανοιχτή συνεδρίαση του Νομαρχιακού Συμβουλίου στην αίθουσα συνεδριάσεων του Διοικητηρίου της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης Ιωαννίνων.

* Στις 7:30 μ.μ. συνεδρίαση στο Δημοτικό Κατάστημα Σιάτιστας με θέμα: «Παλαιοντολογική έρευνα των απολιθωμάτων από την ευρύτερη περιοχή της Σιάτιστας (Ν. Κοζάνης, Μακεδονία) και ανάδειξη της συλλογής στο Τραμπάντζειο Γυμνάσιο».