Γενικά ήπιος και σχετικά ζεστός θα είναι ο καιρός σήμερα Πέμπτη, 8 Οκτωβρίου 2026, στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας, με αρκετή ηλιοφάνεια και θερμοκρασίες υψηλότερες από τα συνηθισμένα για την εποχή. Σταδιακά, ωστόσο, οι νεφώσεις θα πυκνώσουν στα δυτικά και βόρεια, όπου θα εκδηλωθούν τοπικές βροχές και μεμονωμένες καταιγίδες. Η μεταβολή αναμένεται να γίνει περισσότερο αισθητή από την Παρασκευή και μέσα στο Σαββατοκύριακο, με τα φαινόμενα να επεκτείνονται σε περισσότερες περιοχές.
Αναλυτική πρόγνωση
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Καιρός: Σχεδόν αίθριος θα είναι ο καιρός στη Θεσσαλονίκη, με αραιές νεφώσεις που κατά διαστήματα θα πυκνώνουν, χωρίς να αναμένονται αξιόλογα φαινόμενα.
Άνεμοι: Θα πνέουν αρχικά ασθενείς και μεταβλητοί, ενώ σταδιακά θα στραφούν σε νότιους, εντάσεως 2 έως 4 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Θα κυμανθεί από 9 έως 26 βαθμούς Κελσίου.
ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ – ΘΡΑΚΗ
Καιρός: Στη Μακεδονία και τη Θράκη θα επικρατήσουν αρχικά λίγες νεφώσεις και αρκετή ηλιοφάνεια. Από το μεσημέρι οι νεφώσεις θα αυξηθούν στη δυτική Μακεδονία, όπου είναι πιθανό να σημειωθούν τοπικές βροχές ή όμβροι, ενώ στα υπόλοιπα τμήματα ο καιρός θα παραμείνει κατά βάση καλός.
Άνεμοι: Θα είναι αρχικά μεταβλητοί και ασθενείς, με σταδιακή επικράτηση νότιων διευθύνσεων 2 έως 4 μποφόρ. Στο βόρειο Αιγαίο οι άνεμοι θα ενισχυθούν τοπικά έως τα 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Στη δυτική Μακεδονία θα κυμανθεί από 5 έως 24 βαθμούς, ενώ στην υπόλοιπη Μακεδονία και τη Θράκη από 8 έως 26 βαθμούς Κελσίου.
ΘΕΣΣΑΛΙΑ
Καιρός: Ηλιοφάνεια με λίγες αραιές νεφώσεις, οι οποίες κατά διαστήματα θα είναι πιο πυκνές. Δεν αναμένονται αξιόλογες βροχές.
Άνεμοι: Θα πνέουν από μεταβλητές διευθύνσεις, ασθενείς και βαθμιαία νότιοι 2 έως 4 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Θα φτάσει έως τους 28 βαθμούς Κελσίου, με τις ελάχιστες τιμές να διαμορφώνονται γύρω στους 10 βαθμούς.
ΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ
Καιρός: Εδώ θα εντοπίζονται τα περισσότερα φαινόμενα της ημέρας. Στο Ιόνιο, την Ήπειρο και τη δυτική Στερεά θα αναπτυχθούν νεφώσεις, με τοπικές βροχές ή όμβρους, ενώ κυρίως στο βόρειο Ιόνιο και την Ήπειρο υπάρχει πιθανότητα για μεμονωμένες καταιγίδες. Τα φαινόμενα θα επιμείνουν κατά τόπους και τις βραδινές ώρες.
Άνεμοι: Θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις 3 έως 4 μποφόρ και τοπικά έως 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Στην Ήπειρο θα κυμανθεί από 8 έως 24 βαθμούς, ενώ στη δυτική Στερεά από 14 έως 25 βαθμούς Κελσίου.
ΣΤΕΡΕΑ ΕΛΛΑΔΑ
Καιρός: Στην ανατολική Στερεά ο καιρός θα παραμείνει κυρίως αίθριος, με αραιές νεφώσεις. Στη δυτική Στερεά, αντίθετα, οι νεφώσεις θα αυξηθούν και θα σημειωθούν τοπικές βροχές ή όμβροι, με πιθανότητα μεμονωμένων καταιγίδων.
Άνεμοι: Θα είναι ασθενείς και μεταβλητοί, με σταδιακή στροφή σε νότιους 2 έως 4 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Θα κυμανθεί από 7 έως 28 βαθμούς Κελσίου, ενώ στις παράκτιες και νησιωτικές περιοχές οι μέγιστες τιμές θα είναι ελαφρώς χαμηλότερες.
ΝΗΣΙΑ ΙΟΝΙΟΥ
Καιρός: Οι νεφώσεις θα αυξηθούν από τις πρωινές ώρες, με τοπικές βροχές ή όμβρους. Στο βόρειο Ιόνιο τα φαινόμενα θα είναι κατά τόπους εντονότερα και υπάρχει πιθανότητα για μεμονωμένες καταιγίδες.
Άνεμοι: Θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις 3 έως 4 μποφόρ και τοπικά έως 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Θα κυμανθεί από 10 έως 23 βαθμούς Κελσίου.
ΝΗΣΙΑ ΑΙΓΑΙΟΥ
Καιρός: Στα νησιά του Αιγαίου θα επικρατήσει κατά βάση αίθριος καιρός, με αραιές νεφώσεις που κατά διαστήματα θα πυκνώνουν. Περισσότερη ηλιοφάνεια αναμένεται στις Κυκλάδες και τα Δωδεκάνησα.
Άνεμοι: Στο κεντρικό και βόρειο Αιγαίο θα στραφούν σταδιακά σε νότιους 3 έως 5 μποφόρ. Στα υπόλοιπα τμήματα θα είναι ασθενέστεροι.
Θερμοκρασία: Στα νησιά του βόρειου και ανατολικού Αιγαίου θα κυμανθεί από 9 έως 23 βαθμούς, στις Κυκλάδες από 12 έως 25 και στα Δωδεκάνησα από 16 έως 23 βαθμούς Κελσίου.
ΚΡΗΤΗ
Καιρός: Γενικά αίθριος θα είναι ο καιρός στην Κρήτη, με αραιές νεφώσεις κατά διαστήματα. Δεν αναμένονται αξιόλογα φαινόμενα.
Άνεμοι: Θα πνέουν από μεταβλητές και σταδιακά νότιες διευθύνσεις, 2 έως 4 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Θα κυμανθεί από 11 έως 26 βαθμούς Κελσίου.
ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ
Καιρός: Στη δυτική Πελοπόννησο θα αναπτυχθούν παροδικά αυξημένες νεφώσεις, με πιθανότητα τοπικών βροχών ή όμβρων. Στα ανατολικά και νότια ο καιρός θα παραμείνει σχεδόν αίθριος, με αραιές νεφώσεις.
Άνεμοι: Θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις 2 έως 4 μποφόρ και στα δυτικά θαλάσσια τμήματα τοπικά έως 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Θα κυμανθεί από 7 έως 28 βαθμούς Κελσίου, με τις υψηλότερες τιμές στα ανατολικά τμήματα.
ΑΤΤΙΚΗ
Καιρός: Γενικά αίθριος θα είναι ο καιρός στην Αττική, με παροδικές αραιές νεφώσεις και χωρίς αξιόλογα φαινόμενα.
Άνεμοι: Θα είναι μεταβλητοί 2 έως 3 μποφόρ, ενώ στα ανατολικά θα πνέουν βόρειοι-βορειοανατολικοί 3 έως 4 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Θα κυμανθεί από 15 έως 26 βαθμούς Κελσίου.
O καιρός των επόμενων ημερών
Παρασκευή 9 Οκτωβρίου: Η Παρασκευή θα αποτελέσει ουσιαστικά το μεταβατικό στάδιο προς ένα πιο φθινοπωρινό σκηνικό. Στα δυτικά θα συνεχιστούν οι νεφώσεις, οι βροχές και οι πιθανές καταιγίδες, ενώ σταδιακά τα φαινόμενα θα κινηθούν ανατολικότερα. Στην υπόλοιπη χώρα ο καιρός θα παραμείνει αρχικά ήπιος, με αραιές νεφώσεις. Η θερμοκρασία θα παραμείνει σε υψηλά για την εποχή επίπεδα και τοπικά στα ηπειρωτικά θα αγγίξει τους 28-29 βαθμούς.
Σάββατο 10 Οκτωβρίου: Η αστάθεια αναμένεται να ενισχυθεί και να επεκταθεί σε μεγαλύτερο μέρος της χώρας, με περισσότερες νεφώσεις, βροχές και κατά τόπους καταιγίδες, κυρίως στα κεντρικά και βόρεια. Ιδιαίτερη προσοχή χρειάζεται στα δυτικά, στο Ιόνιο και στα βορειότερα τμήματα της χώρας. Η θερμοκρασία θα αρχίσει να υποχωρεί, κυρίως στα δυτικά και βόρεια.
Κυριακή 11 Οκτωβρίου: Ο άστατος καιρός αναμένεται να διατηρηθεί, με βροχές και τοπικές καταιγίδες σε αρκετές περιοχές, ενώ τα ισχυρότερα φαινόμενα φαίνεται να επιμένουν κυρίως στη δυτική Ελλάδα και το Ιόνιο. Σταδιακά, πάντως, αναμένεται βελτίωση σε τμήματα της χώρας. Η θερμοκρασία θα παρουσιάσει περαιτέρω υποχώρηση στα δυτικά και βόρεια, ενώ στα ανατολικά και νότια θα παραμείνει σε σχετικά υψηλά επίπεδα.

Σχόλια
Τα σχόλια ελέγχονται πριν από τη δημοσίευση. Απαντάμε σε επώνυμα σχόλια. Διαγράφουμε υβριστικά σχόλια, που μπορεί να προκαλέσουν εισαγγελική παρέμβαση.
Με τη λέξη επαλήθευσης που ζητάμε, προσπαθούμε να αποφύγουμε τα spam και τυχόν ιούς, που θα βλάψουν και το δικό σας υπολογιστή.