Επίθεση από μερίδα φοιτητών στον αντιπρύτανη του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, Ιάκωβο Μιχαηλίδη, καταγγέλλουν οι πρυτανικές Αρχές του ΑΠΘ.
Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, ο αντιπρύτανης προπηλακίστηκε από ομάδα φοιτητών και φοιτητριών, υποστηριζόμενης και από μέλη ΔΕΠ, με στόχο την ακύρωση ομόφωνης απόφασης της Συγκλήτου σχετικά με τον Κανονισμό των Φοιτητικών Εστιών και μεταφέρθηκε επειγόντως, όπως αναφέρεται, στο ΑΧΕΠΑ.
«Τέτοια φαινόμενα δεν έχουν καμία θέση στο δημόσιο Πανεπιστήμιο. Εκφράζουν μια ισχνή μειοψηφία που επιχειρεί να επιβάλει τη βούλησή της με μέσα εκφοβισμού, προσβάλλοντας την ανθρώπινη αξιοπρέπεια, θέτοντας σε κίνδυνο την ανθρώπινη ζωή και υπονομεύοντας την ακαδημαϊκή ελευθερία και τη θεσμική λειτουργία», τονίζει η Πρυτανεία και δηλώνει «με σαφήνεια ότι θα προβούν σε όλες τις αναγκαίες ενέργειες για την προστασία των φοιτητών, των φοιτητριών και του προσωπικού του Ιδρύματος, διασφαλίζοντας την ομαλή λειτουργία του. Η ανοχή σε τέτοιες συμπεριφορές είναι μηδενική».
Ανακοίνωση εξέδωσε και η Αναρχική Συνέλευση Φοιτητών/Φοιτητριών κάνοντας λόγο για «παρέμβαση» στον αντιπρύτανη και ζητώντας να μην υπάρξει καμία έξωση από τις εστίες του ΑΠΘ και να αρθεί το νέο συμφωνητικό διαμονής σε αυτές. Σε ό,τι αφορά το περιστατικό, σημειώνεται χαρακτηριστικά: «Πραγματοποιήθηκε παρέμβαση στον αντιπρύτανη φοιτητικής μέριμνας Ιάκωβο Μιχαηλίδη, ο οποίος επιδεικτικά και επίμονα αρνούνταν να άρει το συμφωνητικό ενώ φυγαδεύτηκε άρον άρον από τους μπράβους της πρυτανείας επικαλούμενος δήθεν λόγους υγείας».