Σε κάθειρξη 15 ετών καταδικάστηκε από το Μικτό Ορκωτό Εφετείο Θεσσαλονίκης (σε δεύτερο βαθμό) 49χρονος Ρωσικής καταγωγής που κρίθηκε ένοχος για τη δολοφονία 36χρονου συγκρατούμενού του, σε κελί των φυλακών Νιγρίτας Σερρών, τον Ιούλιο του 2019.
Κρίθηκε ένοχος για ανθρωποκτονία με δόλο, με το ελαφρυντικό της μετέπειτα καλής συμπεριφοράς κι επέστρεψε στις φυλακές για να εκτίσει το υπόλοιπο της ποινής του. Πρωτόδικα είχε καταδικαστεί σε ισόβια κάθειρξη.
Σύμφωνα με τη δικογραφία, οι δυο τους καβγάδισαν για ασήμαντη αφορμή. Σύμφωνα με τον ιατροδικαστή, ο καταδικασθείς κατάφερε 58 καίρια χτυπήματα στον 36χρονο Γεωργιανό συγκατηγορούμενό του και, στη συνέχεια, το στραγγάλισε. Ο 49χρονος εξέτιε εκείνη την περίοδο ποινή για ληστείες.
Για την ίδια υπόθεση κατηγορήθηκε ένας ακόμη κρατούμενος, 44 χρόνων -είχε βρεθεί δείγμα βιολογικού του υλικού σε σκουπόξυλο που είχε χρησιμοποιθεί στη συμπλοκή- γεωργιανής καταγωγής, αλλά αθωώθηκε από το πρωτόδικο δικαστήριο. Στην απολογία του, ο 49χρονος αρνήθηκε την κατηγορία, τονίζοντας ότι ο ίδιος ενεπλάκη στο επεισόδιο για να χωρίσει τους δύο συμπλεκόμενους.

Σχόλια
Τα σχόλια ελέγχονται πριν από τη δημοσίευση. Απαντάμε σε επώνυμα σχόλια. Διαγράφουμε υβριστικά σχόλια, που μπορεί να προκαλέσουν εισαγγελική παρέμβαση.
Με τη λέξη επαλήθευσης που ζητάμε, προσπαθούμε να αποφύγουμε τα spam και τυχόν ιούς, που θα βλάψουν και το δικό σας υπολογιστή.