Αισιόδοξος εμφανίστηκε ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης Στέλιος Αγγελούδης για την έναρξη του έργου ανάπλασης της πλατείας Ελευθερίας . Όπως είπε «καταβάλλουμε προσπάθειες ώστε μέχρι τέλη Μαρτίου να ξεκινήσει ο εργολάβος».
Σε συνέντευξη Τύπου που έδωσε ο κ. Αγγελούδης είπε πως, για τις θέσεις στάθμευσης που τώρα υπάρχουν στην πλατεία και, με την ανάπλαση, θα καταργηθούν, δημιουργήθηκαν 153 νέες θέσεις στάθμευσης στο λιμάνι, έπειτα από συνεννόηση με τον ΟΛΘ και μαζί με τις 84 που προηγήθηκαν το προηγούμενο διάστημα ανεβάζουν τον συνολικό αριθμό εξυπηρέτησης των οδηγών σε 237 θέσεις. Άλλες 100 θέσεις στάθμευσης θα προκύψουν στο οικόπεδο που παραχωρήθηκε από τη ΓΑΙΑΟΣΕ στον δήμο Θεσσαλονίκης και βρίσκεται απέναντι από το Δικαστικό Μέγαρο - σε απόσταση περίπου 500 μέτρων από την πλατεία που χρησιμοποιούνταν ως πάρκινγκ εδώ και δεκαετίες.
Πρόσθεσε πως στοχεύει και στην ανάπλαση και στο Πάρκο Μνήμης και σε χώρους στάθμευσης -όχι, φυσικά, στον ίδιο χώρο. «Χρειάζεται τρόπος και σχέδιο», υπογράμμισε.
Ανακοίνωσε, ακόμη, 220 ράμπες αναπήρων σε όλη την πόλη ως το τέλος του έτους, τρεις εργολαβίες των έξι συνεργείων για αποκατάσταση κατεστραμένων πεζοδρομίων και ένα chatbot που θα απαντά στους δημότες που θα ζητούν πληροφορίες από την ιστοσελίδα του Δήμου.
Για το καρναβάλι ανακοίνωσε πως την Κυριακή, 15 Φεβρουαρίου, στις 7 το απόγευμα, στην πλατεία Αριστοτέλους θα διοργανωθεί μεγάλο αποκριάτικο πάρτι με τον Τόνι Σφήνο, την Antonella Cuellar και την μπάντα του The Playmates. Θα έχει προηγηθεί η παρέλαση καρναβαλιστών που διοργανώνει ο Πολιτιστικός Σύλλογος «Καρναβάλι Θεσσαλονίκης», με την προσυγκέντρωση να ξεκινά στις 3 μετά το μεσημέρι, στον Λευκό Πύργο. Η πολύχρωμη πορεία θα διασχίσει τις οδούς Εθνικής Αμύνης, Τσιμισκή, Βενιζέλου και μέσω της Μητροπόλεως θα καταλήξει στην πλατεία Αριστοτέλους.
Επίσης, την Τσικνοπέμπτη θα τιμηθεί ο καταξιωμένος Έλληνας σκηνοθέτης, Κώστας Γαβράς, καθώς εκείνη την ημέρα θα μπαίνει στα 93 χρόνια του. Σε εκδήλωση στη συμβολή των οδών Ερμού και Βενιζέλου, που, πλέον, θα ονομαστεί σημείο «Ζ» καθώς εκεί χτυπήθηκε από τους παρακρατικούς ο Γρηγόρης Λαμπράκης που εξέπνευσε λίγες μέρες αργότερα σε νοσοκομείο της Θεσσαλονίκης, θα γίνουν τα αποκαλυπτήρια ειδικής επιγραφής, ενώ η ταινία του Γαβρά «Ζ», από το βιβλίο του Βασίλη Βασιλικού, θα προβληθεί την Κυριακή, 15 Φεβρουαρίου, στο «Ολύμπιον». Θα ακολουθήσει συζήτηση του σκηνοθέτη με το κοινό.
Για την επικείμενη συνάντησή του με τους ανθρώπους της ΠΑΕ ΠΑΟΚ με αντικείμενο την ανέγερση της νέας Τούμπας, είπε πως βρίσκεται «δίπλα σε όλες τις ομάδες της Θεσσαλονίκης που διεκδικούν ή ετοιμάζουν υποδομές. Να συνεισφέρω με οποιονδήποτε τρόπο».