Ξανά στον αέρα είναι, από χθες, το δελτίο ειδήσεων της Δημοτικής Τηλεόρασης Θεσσαλονίκης TV100. Από τα τέλη της άνοιξης, ως χθες, η ενημέρωση περιορίζονταν σε ένα μαγνητοσκοπημένο δελτίο ειδήσεων, αλλά πλέον αυτό άλλαξε.
Χθες, στις 2 μ.μ. μεταδόθηκε το πρώτο δελτίο ειδήσεων με τη δημοσιογράφο Μαρία Μουστάκα(στη φωτογραφία πάνω με τον υπεύθυνο του αθλητικού τμήματος Γιώργο Βένη) και, στις 8 μ.μ. ακολούθησε το κεντρικό δελτίο ειδήσεων με τη δημοσιογράφο Κική Τσιλιγγερίδου.
Η διοίκηση Αγγελούδη, με πρόεδρο τον δημοσιογράφο Μιχάλη Αλεξανδρίδη αποφάσισε κάτι που η προηγούμενη διοίκηση δεν είχε τολμήσει: Τη μετακόμιση της ΔΕΠΘΕ σε ιδιόκτητες εγκαταστάσεις -στο κτίριο της οδού Μοναστηρίου, όπου παλιότερα στεγαζόταν η Δημοτική Αστυνομία (επί διοικήσεων Παπαγεωργόπουλου). Η διοίκηση Ζέρβα, πριν τον Αγγελούδη, είχε ελέγξει το συγκεκριμένο κτίριο, αλλά τελικά αποφάσισε να παραμείνει στον 6ο όροφο του θεάτρου της Εταιρείας Μακεδονικών Σπουδών. Πλέον, η μετακόμιση έγινε.
Με ίδια μέσα αποπειράθηκε η δημιουργία ενός λειτουργικού στούντιο με ένα τεράστιο ledwall πίσω από τους παρουσιαστές -κάτι που οι τηλεθεατές μπορούν, πλέον, να το κρίνουν, παρακολουθώντας το δελτίο ειδήσεων. Η προηγούμενη διοίκηση είχε κι εκείνη επιχειρήσει μια αλλαγή στο στούντιο, τοποθετώντας μεγάλες οθόνες στο σκηνικό κι αντικαθιστώντας τον προβολέα που είχε επιλέξει για να δείχνει «κινούμενο» σκηνικό η διοίκηση Μπουτάρη πριν από -τουλάχιστον- 10 χρόνια.
Η μετακόμιση... δεν ήταν αναίμακτη. Οι εργαζόμενοι αντέδρασαν έντονα στην αλλαγή έδρας και, μάλιστα, οι εκπρόσωποι των εργαζομένων δημοσιογράφων έφθασαν ως το διοικητικό συμβούλιο της Ένωσης Συντακτών Μακεδονίας Θράκης (ΕΣΗΕΜΘ) καταγγέλλοντας τις συνθήκες που επικρατούσαν τις πρώτες μέρες της μετακίνησης. Έκαναν λόγο για ακατάλληλες εγκαταστάσεις. To νερό, όμως, μπήκε στο αυλάκι.
Η καταγγελία Ζέρβα
Κι ενώ, σύμφωνα με τη διοίκηση Αγγελούδη τα δημοτικά ΜΜΕ μπαίνουν σε νέα εποχή, ο προηγούμενος δήμαρχος, Κωνσταντίνος Ζέρβας, καταγγέλλει τον νέο κανονισμό λειτουργίας της ΔΕΠΘΕ, που ψηφίστηκε από την πλειοψηφία στην τελευταία συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου. Υποστηρίζει ότι «θα μπορούσε να χρησιμεύσει ως... εγχειρίδιο κατασκευής μηχανισμών ευνοιοκρατίας και εξυπηρέτησης ημετέρων». Κι αυτό επειδή για τη θέση του διευθυντή διοίκησης και οικονομικών υπηρεσιών δεν απαιτείται, πλέον, επίπεδο πτυχίου ΑΕΙ που χρειαζόταν μέχρι προχθές, αλλά αρκεί πτυχίο ΤΕΙ. Επίσης, σύμφωνα με τον επικεφαλής της παράταξης «Ναι στη Θεσσαλονίκη» μειώνονται και τα απαιτούμενα προσόντα γνώσης αγγλικής γλώσσας και χειρισμού ηλεκτρονικών υπολογιστών.
"Τέτοιες αποφάσεις, εν έτει 2025, μόνο ως προαναγγελία «βολέματος»... καλών παιδιών μπορούν να εκληφθούν. Δεν το λέμε εμείς. Η κοινή λογική το λέει..." καταλήγει η ανακοίνωσή του.

Σχόλια
Τα σχόλια ελέγχονται πριν από τη δημοσίευση. Απαντάμε σε επώνυμα σχόλια. Διαγράφουμε υβριστικά σχόλια, που μπορεί να προκαλέσουν εισαγγελική παρέμβαση.
Με τη λέξη επαλήθευσης που ζητάμε, προσπαθούμε να αποφύγουμε τα spam και τυχόν ιούς, που θα βλάψουν και το δικό σας υπολογιστή.