Με το... ταξί κουβαλούσαν περισσότερα από 21 κιλά ακατέργαστης κάνναβης δυο ημεδαποί, ηλικίας 32 και 26 ετών. Σε βάρος τους σχηματίστηκε δικογραφία για παράβαση της νομοθεσίας περί ναρκωτικών.
Το περιστατικό σημειώθηκε τις πρώτες πρωινές ώρες σήμερα Πέμπτη 20/11 στην περιοχή του Λαγκαδά, όταν αστυνομικοί του Τμήματος Πρόληψης και Καταστολής της Εγκληματικότητας πραγματοποίησαν έλεγχο σε ταξί στο οποίο επέβαιναν οι δύο άνδρες. Στην καμπίνα των χειραποσκευών βρέθηκαν συνολικά 26 νάιλον συσκευασίες, που περιείχαν 12 κιλά και 792 γραμμάρια ακατέργαστης κάνναβης.
Η έρευνα συνεχίστηκε από στελέχη του Τμήματος Άμεσης Επέμβασης Ναρκωτικών, τα οποία διαπίστωσαν ότι ο 26χρονος διέμενε σε ξενοδοχείο της πόλης. Ακολούθησε έρευνα στο δωμάτιο, όπου εντοπίστηκε μία ακόμη χειραποσκευή με 17 συσκευασίες κάνναβης, συνολικού βάρους 8 κιλών και 469 γραμμαρίων.
Επιπλέον, κατασχέθηκε ένα κινητό τηλέφωνο που φέρονται να χρησιμοποιούνταν για τις δραστηριότητές τους.
Ο 26χρονος παραδέχτηκε ότι παρέλαβε τα ναρκωτικά από την Αθήνα και τα μετέφερε με τρένο στη Θεσσαλονίκης ενώ έπαιρνε εντολές, μέσω κινητού κινητού τηλεφώνου, από άγνωστο πρόσωπο. Είπε ότι το έκανε γιατί είχε ανάγκη από χρήματα που θα έπαιρνε για αυτή τη δουλειά. Ο 32χρονος, που είναι ο οδηγός του ταξί, ισχυρίστηκε ότι δεν έχει καμία ανάμιξη και ότι πήρε το αγώι χωρίς να γνωρίζει ότι μεταφέρει ναρκωτικές ουσίες.
Οι δύο συλληφθέντες αναμένεται να οδηγηθούν στον αρμόδιο Εισαγγελέα για τα περαιτέρω.