Έγινε το πρώτο βήμα για να προχωρήσει η διάνοιξη της οδού Πόντου, έργου κρίσιμου για την κυκλοφορία στην Καλαμαριά, αλλά και για την εύρυθμη λειτουργία της επέκτασης του Μετρό Θεσσαλονίκης. Συζητήθηκε, στο Εφετείο Θεσσαλονίκης η αίτηση του δήμου Καλαμαριάς για προσδιορισμό προσωρινής τιμής μονάδος για τα οικόπεδα που πρέπει να απαλλοτριωθούν.
Η υπόθεση επρόκειτο να εξεταστεί τον περασμένο Απρίλιο, αλλά πήρε αναβολή για σήμερα. Συζητήθηκε ο προσδιορισμός τιμής μονάδος για την απαλλοτρίωση 24 ακινήτων, η αξία των οποίων υπολογίστηκε από τις υπηρεσίες του δήμου σε περίπου 24 εκατ. ευρώ. Ο δήμος, εξάλλου, έχει καταθέσει αιτήματα παραχώρησης και για τις 16 ιδιοκτησίες του Δημοσίου που ανήκουν στην Κτηματική Υπηρεσία, στη ΔΥΠΑ και στο υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης, ζητώντας από τον υπουργό Οικονομικών Κυριάκο Πιερρακάκη να επισπεύσει τις αντίστοιχες διαδικασίες.
Μετά και την εξέταση της υπόθεσης, πλέον η διοίκηση του δήμου προσδοκά να βγει σε εύλογο χρονικό διάστημα η απόφαση του Δικαστηρίου, ώστε να προχωρήσουν με γρήγορους ρυθμούς οι πολύπλοκες νομικές και γραφειοκρατικές διαδικασίες που προβλέπονται, ώστε ο δήμος να αποκτήσει την κυριότητα των οικοπέδων και ο ανάδοχος να μπορέσει να εκτελέσει το έργο.