Αντίστροφα μετρά ο χρόνος για την καθαίρεση του τούνελ στα Κωνσταντινουπολίτικα και της γέφυρας Πανοράματος, καθώς, όπως έγινε γνωστό, τα δύο αυτά σημαντικά τεχνικά έργα πρόκειται να γκρεμιστούν προς το τέλος του 2025, στο πλαίσιο της κατασκευής του flyover στη Θεσσαλονίκη. 
Σύμφωνα με τις αρμόδιες αρχές, θα υπάρξει πρόνοια ώστε οι εν λόγω εργασίες να μη συμπέσουν με τη διακοπή λειτουργίας του Μετρό Θεσσαλονίκης, που αναμένεται λόγω των επεκτάσεων προς την Καλαμαριά.
Το θέμα βρέθηκε στο επίκεντρο της σημερινής συνεδρίασης του Συντονιστικού Συμβουλίου υπό τον υφυπουργό Εσωτερικών (Μακεδονίας – Θράκης) Κώστα Γκιουλέκα, ο οποίος, μεταξύ άλλων, ανακοίνωσε ότι τις επόμενες ημέρες ξεκινά η συναρμολόγηση και η εγκατάσταση του δεύτερου καλουπιού για την κατασκευή του οδικού άξονα. Το εν λόγω καλούπι έχει φτάσει ήδη σε μεγάλο ποσοστό στη Θεσσαλονίκη και θα τοποθετηθεί στο ύψος του Επταπυργίου, με στόχο να επιταχυνθούν οι ρυθμοί εκτέλεσης του έργου.
Στην ίδια συνεδρίαση εξετάστηκε η συνολική κατάσταση στην Περιφερειακή Οδό ενόψει της αυξημένης κίνησης που αναμένεται με την επιστροφή των αδειούχων και τη διεξαγωγή της 89ης Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης. Όπως επισήμανε ο κ. Γκιουλέκας, η κυκλοφορία θα συνεχιστεί με δύο λωρίδες ανά κατεύθυνση, χωρίς περαιτέρω εκτροπές, ενώ θα τοποθετηθούν ανακλαστήρες στο στηθαίο για την ενίσχυση της οδικής ασφάλειας στο σημείο του εργοταξίου.
Επιπλέον, αποφασίστηκε η ρύθμιση των φωτεινών σηματοδοτών στις λεωφόρους Καραμανλή, Ολγας και Μίκη Θεοδωράκη (πρώην Λαγκαδά), ώστε να διευκολυνθεί η κυκλοφορία στους βασικούς οδικούς άξονες της πόλης. Σημαντική καινοτομία αποτελεί η πρόβλεψη τοποθέτησης απινιδωτών σε κρίσιμα σημεία της περιφερειακής οδού, προκειμένου να διασφαλιστεί άμεση επέμβαση σε ενδεχόμενα καρδιολογικά περιστατικά.
Τέλος, αναβαθμίζεται η δωρεάν εφαρμογή για κινητά τηλέφωνα, στην οποία θα προστεθούν πληροφορίες για σημεία όπου υπάρχουν ακινητοποιημένα οχήματα ή ατυχήματα, διευκολύνοντας την ενημέρωση των οδηγών σε πραγματικό χρόνο.