Υπογράφτηκε σήμερα το πρωί η προγραμματική σύμβαση για την υλοποίηση σημαντικών παρεμβάσεων στον τομέα του αθλητισμού στον Δήμο Αμπελοκήπων – Μενεμένης, μεταξύ του αντιπεριφερειάρχη Θεσσαλονίκης Κώστα Γιουτίκα και του δημάρχου Λάζαρου Κυρίζογλου, ο οποίος είναι και πρόεδρος της ΚΕΔΕ.
Το έργο, συνολικού προϋπολογισμού 964.000 ευρώ, αφορά την κατασκευή ενός νέου γηπέδου ποδοσφαίρου 5Χ5 στον συνοικισμό Αγίου Νεκταρίου, καθώς και την αναβάθμιση υφιστάμενων αθλητικών εγκαταστάσεων, όπως το Αθλητικό Κέντρο «Μέγας Αλέξανδρος» και τα γήπεδα 5Χ5 «Βασιλική Μαυρουδάκη». Η χρηματοδότηση από την Μητροπολιτική Ενότητα Θεσσαλονίκης ανέρχεται σε 350.000 ευρώ, ενώ την υλοποίηση του έργου έχει αναλάβει ο Δήμος.
Στο πλαίσιο της σύμβασης προβλέπονται σειρά παρεμβάσεων που περιλαμβάνουν την εγκατάσταση συστημάτων πυρασφάλειας και κλιματισμού, την αντικατάσταση του υπάρχοντος φωτισμού με φωτιστικά LED, την τοποθέτηση νέου συνθετικού χλοοτάπητα και πλήθος οικοδομικών και ηλεκτρομηχανολογικών εργασιών.
Ο κ. Γιουτίκας υπογράμμισε τη σημασία της συνεργασίας με τον Δήμο για την ενίσχυση της ασφάλειας και της λειτουργικότητας των αθλητικών υποδομών, επισημαίνοντας πως στόχος είναι η αξιοποίηση κάθε διαθέσιμου πόρου για τη δημιουργία φιλικών, «πράσινων» και ανθρώπινων πόλεων προς όφελος των πολιτών.
Σχόλια
Τα σχόλια ελέγχονται πριν από τη δημοσίευση. Απαντάμε σε επώνυμα σχόλια. Διαγράφουμε υβριστικά σχόλια, που μπορεί να προκαλέσουν εισαγγελική παρέμβαση.
Με τη λέξη επαλήθευσης που ζητάμε, προσπαθούμε να αποφύγουμε τα spam και τυχόν ιούς, που θα βλάψουν και το δικό σας υπολογιστή.